Modificare parola user existent in PHPMYAdmin pentru platforma WordPress

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Modificare parola user existent in PHPMYAdmin pentru platforma WordPress

Situatie. Nu aveti acces la site-ul d-voastra realizat in WordPress de catre un prieten, o firma…

Rezolvare

In acest articol voi prezenta cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru ca user-ul existent cu drepturi de read/write (user cu drepturi de administrator).

Pentru a face aceste modificari trebuie sa aveti acces la Cpanel sau la Phpmyadmin-ul site-ului d-voastra (www.exemplu.ro). CPANEL-ul este aplicatia software pusa la dispozitie de catre providerul de hosting (firma care gazduieste site-ul). In acest articol va voi prezenta accesarea phpmyadmin-ului din CPANEL.

 

 

Solutie

Pasi de urmat

Pasul 1. Logarea la CPANEL (zona de administrare) . Accesul la CPANEL se face prin accesarea link-ului www.exemplu.ro/cpanel folosind user si parola, credentiale fiind furnizate de catre providerul de hosting

Exemplu CPANEL:

cpanel

Pasul 2. Dupa accesarea CPANEL-ului trebuie sa accesezi din sectiunea Databases – phpMyAdmin.

phpmyadmin

Pasul 3. Dupa accesarea sectiunii phMyadmin, in partea stanga, gasiti sub Home, lista cu bazele de date pe care le aveti deja create. Selectati baza de date dorita. Daca nu cunoasteti denumirea bazei de date a site-ului , trebuie sa verificati fisierul wp-config.php din root-ul site-ului.

Accesul la fisierul wp-config.php se poate face printr-un cont ftp cu acces la site, sau tot din CPANEL sectiunea Files -> File Manager.

file-manager

Cunoscand baza de date a site-ului, dati click pe ea. Tot in partea stanga dupa accesarea acesteia, se listeaza toate tabele acestei. Pentru accesul la userii bazei de date, accesati tabela wp-users.

wp-users

Dupa accesarea tabelei, veti fi directionati catre userii existenti. Ex:

users

Dupa afisarea userilor, dai click stanga pe “creion” si o sa apara urmatoarea fereasta. In acest exemplu ne dorim ca pentru user-ul “elaineCmsmind” sa modificam parola. Parola este de genul *********** .

Stergeti parola si adaugati parola dorita. Dupa ce ati scris parola dorita, trebuie sa selectati MD5 ca in imaginea de mai jos.

Pentru salvarea parolei nu mai trebuie decat sa dati click pe butonul Go.

salvare-credentiale

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?