PHP

XAMPP – Cum sa instalezi rapid un web-server pe propriul PC (PHP&MySQL)

Ce este XAMPP?

XAMPP este unul dintre cele mai populare medii de dezvoltare PHP. Este un pachet complet gratuit si cuprinde o distributie Apache, un server de baze de date MariaDB, PHP şi Perl. Pachetul XAMPP open source a fost creat pentru a fi incredibil de ușor de instalat și de utilizat.

Pentru ce folosesc XAMPP?

Indiferent ca vrei sa gazduiesti un site pe propriul calculator, sau doar vrei sa testezei un site inainte de a-l incarca pe o platforma de webhosting XAMPP este solutia rapida pentru a face acest lucru. De asemenea, daca esti programator, poti testa si optimiza site-ul local, inainte de a-l publica.

[mai mult...]

Cum sa scrii un “Batch Script” in Windows

Stii sa utilizezi Command Prompt? Daca da, poti sa scrii un fisier batch. Intr-o descriere simpla, un fisier batch sau un batch script, este o lista cu multe comenzi ce sunt executate in momentul in care dai dublu click pe fisierul respectiv. Aceste scripturi functioneaza atat in DOS cat si in cele mai moderne sisteme de operare WINDOWS.

[mai mult...]

Modificare parola user existent in PHPMYAdmin pentru platforma WordPress

Modificare parola user existent in PHPMYAdmin pentru platforma WordPress

Situatie. Nu aveti acces la site-ul d-voastra realizat in WordPress de catre un prieten, o firma…

Rezolvare

In acest articol voi prezenta cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru ca user-ul existent cu drepturi de read/write (user cu drepturi de administrator).

Pentru a face aceste modificari trebuie sa aveti acces la Cpanel sau la Phpmyadmin-ul site-ului d-voastra (www.exemplu.ro). CPANEL-ul este aplicatia software pusa la dispozitie de catre providerul de hosting (firma care gazduieste site-ul). In acest articol va voi prezenta accesarea phpmyadmin-ului din CPANEL.

 

 

[mai mult...]

Cum sa realizam o galerie foto in WordPress si derularea lor in Carousel

Cea mai buna si simpla solutie pentru a impartasii (sa nu spun share-ui) fotografiile catre prieteni si familie este prin intermediul unu site web. Iar cum cea mai simpla modalitate de a crea un site este WordPress, o sa prezentam o modalitate simpla de a crea o galerie foto fara a folosi un plugin. WordPress are deja o optiune built-in asa ca singurul plug-in de care vom avea nevoie este pentru a realiza un efect de vizualizare in modul full screen.

[mai mult...]