8 most used PhpStorm shortcuts

Configurare noua (How To)

Situatie

PhpStorm este un IDE foarte puternic, care are o încărcătură de caracteristici pentru aproape orice scenariu de configurare a proiectului, în același timp și scurtături pentru fiecare dintre aceste scenarii. Utilizarea de scurtături în scrierea de cod, indiferent de limbaj este foarte utilă deoarece economisește mult timp.

Mai jos vă prezint 8 dintre cele mai importante și folosite scurtături în PhpStorm:

Solutie

Pasi de urmat
  1. CONTROL +  B 

Se folosește atunci când ați găsit o funcție care este utilizată în clasa dumneavoastră, dar nu aveți nicio idee despre locul unde este definită această funcție și vă va duce direct către ea. Această combinație de taste ( CONTROL +  B ) o puteți folosi pe funcții, variabile, clase și alte simboluri. Dacă uitați tasta rapidă puteți, de asemenea, să faceți click dreapta pe simbolul și pe [Go To …> Declaration].

2.  ALT + F7

Această scurtătură este scenariul invers al celei de dinainte și este utilă atunci când nu știți utilizările acelei funcții sau unde este folosită. Această tastă rapidă vă va oferi o listă de utilizări pentru a vă putea consulta.

Ex. atunci când trebuie să adăugați / editați un parametru la o funcție sau încercați să curățați și să eliminați codul potențial neutilizat.

3. CONTROL + ALT + L

PhpStorm are un formatator de coduri încorporat pentru diferite scenarii.

Folosind această tastă rapidă veți curăța codul pe baza regulilor pe care le-ați configurat în preferințele din Editor -> Stil de cod. Dacă utilizați acest lucru într-un proiect sub control sursă, cum ar fi GIT sau SVN, exista posibilitatea sa formateze numai textul modificat. Acest lucru este util atunci când doriți doar să formatați codul nou adăugat, dar nu verificați modificările unei mulțimi de fișiere care nu fac parte din actualizarea dvs.

4. CONTROL + R

Se folosește atunci când se dorește redenumirea în fișier sau chiar în tot proiectul.

Mergeți la variabila și apăsați această tastă rapidă și puneți numele fix. PhpStorm vă va reface în mod inteligent codul (chiar și în mai multe fișiere!) pentru a vă corecta tipografia.

 

5. CONTROL + SHIFT + N

Căutare rapidă după numele fișierului se realizează simplu doar apăsând combinația CONTROL + SHIFT + N această tastă rapidă și începeți să tastați numele fișierului. PhpStorm vă va oferi o listă de posibilități pentru a efectua căutări parțiale pe baza cuvintelor, dacă fișierul dvs. este denumit cu CamelCased sau cu underscore.

6. CONTROL + SHIFT + ALT + N

Această comandă va căuta în fișiere toate simbolurile (nume de clasă, funcții, proprietăți etc.) care corespund interogării dumneavoastră.

7. CONTROL + SHIFT + A

Această scurtătură permite căutare prin meniurile și submeniurile din setările PhpStorm.

De asemenea, se poate folosi și pentru a căuta preferințele utilizatorului.

 

 

8. CONTROL + SHIFT + F

Aduce toate aparițiile cuvântului dorit în tot fișierele din proiectul deschis în PhpStorm.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 86 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?