Pregatirea calculatorului Desktop pentru perioada de vara

Configurare noua (How To)

Situatie

In randurile urmatoare o sa expun situatii ale multor PC-uri desktop care in perioada calduroasa, datorita prafului acumulat in interiorul PC-ului creaza anumite probleme (ex: supra incalzire, oprirea PC-ului in timpul functionarii, chiar si defectiunea fizica a unor componente).

Ce trebuie sa faceti in perioada urmatoare pentru a evita aceste aspecte cauzate de praful din PC-urile dvs.?

Nota: Suflarea cu aer comprimat se face de la 15-20 cm, pentru a evita deteriorarea fizica a componentelor

Solutie

Voi recomanda cea mai eficenta metoda pe care eu am folosit-o de nenumarate ori si a functionat de fiecare data.

In primul rand, opriti PC-ul si deconectati de la sursa de alimentare (220V). Va trebuie o surubelnita stea pentru a inlatura capacul lateral (cum priviti PC-ul din fata, este cel din stanga dvs). Dupa aceasta operatiune, verificati vizual cooler-ul CPU (procesor sistem este situat in mijloc -partea de sus). El aduna cel mai mult praf, cooler VGA card (praful adunat acolo este cel responsabil cu arderea celor mai multe chipuri VGA), iar urmatoarea componenta este sursa de alimentare.

Dupa aceasta inspectie vizuala cea mai recomandata metoda de curatare este prin suflarea cu aer comprimat (compresor cu aer, exista in comert spray cu aer comprimat sau in cazul meu, am apelat la o vulcanizare pentru aceasta operatiune). Aerul comprimat va elimina toate particulele de praf din PC-ul dvs.

Dupa aceasta operatiune simpla si rapida, va trebui sa verificati si valorile temperaturilor cu care sistemul dvs ruleaza. Va recomand descarcarea gratuita a softului Speccy.

In cazul in care temperaturile CPU sau VGA card sunt prea mari (ex: 60-70 grade), recomand si schimbarea pastei termoconductoare (recomand pe cea cu particule de argint).

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 43 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?