Restaurare server din backup cu Veeam Backup and Replication

Configurare noua (How To)

Situatie

Din diverse motive trebuie restaurat un server din Veeam Backup and Replication inapoi in ESXI. Pasii pe care ii vom face pentru a restaura din Veeam Backup and Replication serverul sunt urmatorii:

Solutie

Pasi de urmat
  • Deschidem Veeam Backup and Replication, selectam din meniu Backups > Disk si apoi masina pe care vrem sa o restauram.

  • Odata selectat, facem click pe sageata alba pentru a extinde job-ul si selectam masina. Vom face click dreapta si selectam Restore Entire VM…

  • Vom selecta punctul de restaurare pe care il dorim. Mai exact, vom selecta ziua din care dorim sa restauram masina. In cazul de fata, avem un singur punct de restaurare si il folosim pe acela:

Avem de ales intre 2 optiuni pentru restaurare:

  • Restaurare in locatia initiala cu numele initial si setarile initiale. Din moment ce masina nu mai exista in ESXI se poate folosi aceasta optiune. Daca exista, aceasta optiune va suprascrie masina curenta cu versiunea la care a fost facut backup-ul.
  • Restaurare intr-o locatie noua cu diferite setari; aceasta optine ne perminte sa alegem noi unde facem restaurarea si cu ce setari.

In cazul acesta vom folosit prima optiune

Daca dorim sau avem suspiciuni ca poate exista un virus in masina pe care urmeaza sa o restauram, atunci putem sa bifam optiunea pentru a o scana de virusi. Daca nu, dam next si mergem mai departe.

Specificam motivul pentru care facem restaurarea”

Verificam setarile inainte de restaurare. Optional mai putem bifa optiunea de a porni masina imediat dupa restaurare sau nu.

Asteptam sa se termine procesul de restaurare si confirmarea ca s-a facut cu succes restaurarea.

  • Ne conectam pe ESXI si verficam rezultatele.
  • Masina a fost restaurata cu success si a fost pornita la sfarsit.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(21 din 50 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?