Securitate: SSL (Secure Sockets Layer)

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Un certificat SSL este un certificat digital care valideaza identitatea unui site web si face posibila folosirea unei conexiuni criptate. SSL inseamna Secure Sockets Layer si este un protocol de securitate care creaza un canal criptat de comunicare intre un web server si un browser.

SSL a aparut acum mai bine de 25 de ani si a trecut prin cateva iterarii, fiecare avand anumite vulnerabilitati. O versiune upgradata si imbunatatita pe care o folosim astazi poarta numele de TLS – Transport Layer Security, insa numele de SSL este inca inradacinat. Asa ca atunci cand spunem SSL ne referim de fapt la TLS.

Companiile trebuie sa adauge certificate SSL site-urilor lor pentru a securiza tranzactiile online si pentru a pastra confidentiale informatiile despre client. SSL securizeaza conexiunile din Internet si impiedica hackerii sa citeasca sau sa modifice informatia transmisa intre doua sisteme. Ori de cate ori vedem un lacat langa langa URL-ul din bara de adrese inseamna ca acel site foloseste SSL. Un alt indiciu ca se foloseste SSL este faptul ca URL-ul nu mai incepe cu HTTP, ci cu HTTPS unde S-ul vine de la Secure.

Cum functioneaza SSL

SSL foloseste algoritmi puternici de criptare pentru a face imposibil de citit datele transmise de catre o entitate neautorizata. Aceste date pot include:

  • credentiale de acces
  • detalii despre cardul bancar
  • informatii personale despre utilizator (nume, prenume, CNP, adresa, data nasterii, etc)
  • contracte si alte documente legale
  • Informatii medicale

Cum funcționează

Certificatul SSL criptează informațiile astfel încât ele să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.

Avantajele tehnologiei SSL

SSL oferă un grad mai mare de confidențialitate și de sigurantă decât o conexiune web necriptată. Această tehnologie reduce riscul ca informațiile să fie interceptate și folosite incorect de o tertă parte. Mulți vizitatori ai site-urilor au mai multă încredere să impărtăsească informații personale atunci când știu că folosesc o conexiune SSL.

Avantajul cel mai mare este că protejează parolele împotrivă interceptării, când este tastată într-o pagină de login protejată SSL. Un alt avantaj important conform Google, este că site-urile care au un certificat SSL instalat, au o poziționare mai bună în motorul de căutare Google.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(4 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?