Sfaturi si trucuri pentru o cautare eficienta pe Google

Configurare noua (How To)

Situatie

Cu totii am avut diverse situatii cand am cauta ceva pe Google, dar multitudinea de rezultate afisate de motorul de cautare ne-a facut sa pierdem timp cautand ceea ce doream sau chiar am renuntat dezarmati de multitudinea rezultatelor. Exista totusi cateva trucuri care ne pot ajuta sa simplificam putin lucrurile, si folosite intr-un mod corect, putem obtine rapid informatii relevante pentru subiectul dorit.

Solutie

Pasi de urmat

Cautare utilizand o expresie

Incadrand o expresie sau o propozitie intre ghilimele, vom obtine in rezultate doar paginile care contin aceea expresie, nu doar cuvinte dispresate in pagina. De exemplu, cautand “alimentator laptop” vom gasi doar paginile care contin strict expresia din ghilimele dar vor fi omise rezultatele care contin variantele alimentatoare laptop si alimentartor de laptop

Cautare utilizand cuvinte cheie

Utilizand cuvinte cheie si care pot fi asociate cu subiectul cautat. De exemplu, daca vrem sa cautam: cine a fost presedintele Romaniei in anul 1999 putem sa cautam doar presedinte romani an 1999. Dupa cum observati, au fost eliminate cuvintele care sunt irelevante si frecvente gen prepozitii, adjective, articole si pronume (cine, in, etc.) si am pastrat doar radicalul cuvantelor (ex: presedinte gasind rezultate atat pentru presdinte, presdinti, presedintelui, etc).

Cautare pe un singur site

Daca dorim sa cauta informatii doar pe un anumit site, tastam la inceputul cautarii site: nume sau site: domeniu sau site: nume.ro. Exemplu, daca dorim sa cautam pe www.descopera.ro articolele care contin asteroid, vom tasta site: descopera,ro asteroid, daca dorim sa cautam toate site-uri care contin tehnologie, cautam site: tehnologie, daca dorim sa cautam un site din Austria care comercializeaza/repara acumulatori, vom tasta site: .au acumulatori, iar daca dorim sa aflam toate paginile care fac referire la site-ul go4it.ro vom tasta site: go4it.ro.

Cautare dupa tipul de fisier

Pentru cauta fisiere cu o anumita extensie, vom intoduce filetype: ext. De exemplu, ca sa gasim un tutorial sql in format php, vom cauta filetype: pdf tutorial sql.

Cautare pagini cu continut similar

Daca dorim sa cautam pagini cu continut similar, tot ce avem de facut este sa tastam related: www.nume.ro. De exemplu, daca dorim sa cautam pagini cu contunut similar site-ul www.cfr.ro, vom tasta related: www.cfr.ro

Includere/ignorare cuvinte si caractere la cautare

Putem realiza o cautare in care sa evidentiem cuvinte uzuale, de exemplu tituri de carti, filme, etc, punand cuvintele sau caracterele in ghilimele. Pentru a elimina anumite cuvinte, vom tasta semnul inaintea cuvantului. Astfel, daca dorim sa cautam un film care contine innclude in titlu al saptelea dar exclue fiu, vom introduce la cautare “film al saptelea” -fiu. Vom gasi Al saptelea sigiliu, Al saptelea pergament, Al saptelea val, dar va fi omis Al saptelea fiu.

Pentru a consulta starea vremii

Pentru a cauta starea vrenii pentru un oras, vom cauta vremea si numele orasului sau vremea si codul postal din SUA. Astfel. daca vrem sa aflam cum este vremea in Sibiu, vom tasta vremea sibiu iar daca dorim sa aflam starea vremii pentru locatia curenta, este suficient sa tastam vremea.

Cautare definitii

Cautare definitiiDaca dorim sa cautam definitii pentru un anumit cuvant, vom tasta define: sau definitie: si expresia cautata. De exemplu, pentru a gasi definitia pentru transformator, vom cauta define: transformator sau definitie: transformator.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(93 din 190 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?