VmWare Player setari adaptoare de retea virtuale (conectare la aceeasi retea fizica ca si Host-ul)

Configurare noua (How To)

Situatie

In momentul instalarii unei masini virtuale, se creeaza un adaptor de retea virtual ce este conectat la internet prin intermediul conexiunii la internet a masinii de baza (host) folosind NAT (by default).

Aceasta solutie se poate folosi in momentul in care se doreste ca masina virtuala sa fie in aceeasi retea ca si masina de baza (host).

Exemplu: avem un laptop ce este conectat la internet prin wi-fi. Masina virtuala este si ea conectata la internet prin intermediul aceleiasi conexiuni. Dar cele doua masini (cea de baza si cea virtuala) nu pot comunica intre ele deoarece nu sunt in aceeasi retea.

Utilizand urmatoarele setari, cele doua masini vor fi in aceeasi retea.

Solutie

Pasi de urmat

Se va porni masina virtuala si se va deschide fereastra in care sunt afisate setarile adaptoarelor virtuale de retea:

Urmatoarea fereastra se va deschide:

 

In fereastra de mai sus este dat un exemplu folosind doua adaptoare de retea. Adaptorul ce se afla in chenarul rosu este cel conectat folosind NAT la internet prin intermediul retelei de wi-fi a laptopului.

Adaptorul incadrat cu galben copiaza stare de conectivitate a adaptorului Ethernet al masinii de baza, in momentul in care laptopul este conectat la o retea prin cablu, masina virtuala si cea de baza vor avea IP-uri diferite si vor fi in aceeasi retea.

Adaptorul virtual este conectat in ‘Bridge’ si este bifata optiunea de copiere a starii de conectivitate a masinii de baza, Apasand butonul ‘Configure Adapters’ (incadrat cu verde) se va alege adaptorul masinii de baza cu care va fi legat cel al masinii virtuale.

 

In cazul in care in fereastra de mai sus, in care se alege cu ce adaptor al masinii de baza va fi legat cel al masinii virtuale, nu va aparea niciun adaptor, inseamna ca in masina de baza nu ruleaza un serviciu,

Se va deschide un CMD cu drepturi de administrator si se va introduce comanda: ‘net start vmnetbridge’.

Dupa un restart al masinii virtuale, adaptoarele vor aparea.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 70 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?