Web Filtering

Configurare noua (How To)

Situatie

Filtrarea web este o tehnologie care impiedica utilizatorii sa vizualizeze anumite adrese URL sau site-uri web impiedicand browserele lor sa incarce pagini de pe aceste site-uri.

Solutie

Filtrele web sunt realizate in moduri diferite si ofera diverse solutii pentru utilizarea individuala, familiala sau institutionala.

Filtrele functioneaza in doua moduri distincte. Acestea pot bloca continutul in functie de calitatea siteului, consultand liste cunoscute si categorizand paginile populare. Sau pot evalua continutul paginii direct si sa il blocheze instant. Multe instrumente de filtrare web functioneaza dintr-o baza de date URL actualizata constant, si arata care siteuri si domenii sunt asociate cu gazduirea de malware, pishing sau virusi.

Avem doua tipuri de filtre web:

  1. Filtre blacklist si whitelist – cand se folosesc filtrele blacklist, administratorul introduce manual toate site-urile care i se apar neadecvate in program, si astfel sunt blocate. Whitelist este fix contrariul- sunt adaugate manual site-urile, si astfel se permite accesarea lor fara limite.
  2. Filtre keywords si content – filtrarea se face dupa cuvinte cheie si dupa continutul siteurilor.

Pot exista si filtre personalizate:

a) Filtrare client-side

b) Filtrare server-side

c) Filtrare enterprise

d) Filtrare personala

Filtrarea web poate fi un instrument foarte important pentru a preveni atacuri sau pierderea datelor.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?