Windows XP restart dupa ecranul de Loading

Configurare noua (How To)

Situatie

Dupa ce pornim calculatorul, si dispare bara de incarcare a windows-ului (Windows XP), acesta se restarteaza si va face acest lucru la infinit (sau pana va ceda vreo componenta hardware).

 

Solutie

Pasi de urmat

Primul lucru ce va trebui facut in acesta siuatie este sa gasim un cod de eroare sau un indiciu despre ce ar putea fi legat problema. In general aceasta problema apare in momentul unei defectiuni sau erori la nivel de hard disk sau la nivel de memorie RAM.

 

Pentru a face acest lucru, cond se va porni calculatorul, inainte de ecranul de loading al windows-ului vom apasa tasta F8 si va aparea un meniu ca cel de mai jos:

de unde se va selecta optiunea: Disable automatic restart on System Failure.

Dupa ce va calculatorul va trece de ecranul de loading, in loc ca acesta sa se mai restarteze, va afisa un BLUE screen care va contine un cod de eroare.

De cele mai multe ori acest cod de eroare este legat de memoria RAM sau de faptul ca nu s-au putut citi date de pe hard disk.

In continuare se vor prezenta cateva modalitati prin care se poate scapa de aceasta eroare, asta in cazul in care nu a aparut o defectiune fizica.

  1. Se vor verifica conexiunile placutelor de memorie RAM, conexiunile cu Hard Disk–ul pe placa de baza. Este posibil ca acestea sa nu mai faca contact cum trebuie.
  2. Cu un stick USB/CD de instalare windows XP si se va boota de pe el. Dupa ce va porni instalarea se va apasa tasta R pentru a intra in meniul de Recovery unde se va deschide un CMD. In acel cmd se va putea rula comanda chkdsk /r
  3. Incercati sa mutati Hard Disk-ul intr-o alta unitate. Daca problema persista, insemna ca este o problema la acel HDD.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 62 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?