Broken Symlinks in Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

O legătură simbolică este întreruptă sau distrusă atunci când fișierul către care indică este șters sau mutat într-o altă locație. Dacă rutina de dezinstalare a unei aplicații nu funcționează corect sau este întreruptă înainte de finalizare, este posibil să rămâneți cu legături simbolice rupte.

Solutie

Pasi de urmat

Dacă cineva șterge manual un fișier fără să știe că legăturile simbolice îl îndreaptă, acele legături simbolice nu vor mai funcționa.

Putem vedea cu ușurință acest comportament folosind un link simbolic numit „hello” în directorul curent. Tastăm următoarele, folosind ls pentru a vedea:

ls -l

El indică un program numit „htg” într-un director numit „bin”. Dacă „rulăm” link-ul simbolic, acesta execută programul pentru noi:

./hello

Acum putem verifica dacă acest lucru se întâmplă prin rularea directă a programului:

../bin/htg

Așa cum era de așteptat, primim același răspuns. Să ștergem fișierul programului:

rm ../bin/htg

Acum, când ne uităm la link-ul simbolic, vedem că este afișat cu roșu, deoarece Linux știe că este sters. De asemenea, ne spune la ce indicați înainte, astfel încât să putem înlocui fișierul, să recompilăm programul sau să facem tot ce este necesar pentru a repara link-ul simbolic.

Rețineți că, dacă încercăm să rulăm link-ul simbolic, eroarea obține referințe la numele link-ului simbolic, mai degrabă decât la numele programului către care indică linkul simbolic.

Tastăm următoarele:

./hello

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?