Ce trebuie sa facem in cazul in care dispozitivul a fost infectat?

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Tipuri de virusi:

  • Viruși conceputi pentru a vă ataca sistemul
  • Viermi, care sunt asemănători virușilor
  • Adware, spyware și ransomware

Cum să tratați virușii informatici și programele malware:

Deconectați-vă de la Wi-Fi, selectați modul Avion – care va întrerupe conexiunea la internet sau scoateți cablul Ethernet de pe laptop/PC. Gazda infectată TREBUIE izolată de celelalte gazde care se află în aceeași rețea.

2. Instalați o singură soluție antivirus, cum ar fi BitDefender, AVG AntiVirus – în cazul în care nu există nicio soluție antivirus instalată deja pe laptop/PC, executați o scanare completă a sistemului utilizând aplicația „Windows Security” pentru Windows 10 / Windows 11 Dacă este un Laptop/PC corporativ, trebuie să contactați suportul IT și să-i anunțați despre acest incident.

3. Rulați o scanare completă a sistemului cu soluția antivirus instalată În cazul în care nu există nicio soluție antivirus instalată pe laptop/PC, puteți rula o scanare completă a sistemului utilizând aplicația „Securitate Windows” pentru Windows 10/Windows 11

PASUL 1 – Deschideți aplicația „Windows Security” ca în imaginea de mai jos sau apăsați tasta Windows de pe tastatură și tastați „Windows Security” și apăsați Enter.

PASUL 2 – Selectați „Protecție împotriva virușilor și amenințărilor”

PASUL 3 – Selectați „Opțiuni de scanare”

PASUL 4 – Selectați „Scanare completă” și rulați scanarea selectând „Scanați acum”

PASUL 5 – Așteptați ca procesul de scanare să se încheie

PASUL 6 – După finalizarea scanării, pentru fiecare amenințare găsită, selectați „Eliminare” și apăsați „Începe acțiuni” pentru a elimina amenințarea

PASUL 7 – După eliminarea amenințărilor identificate, pentru a fi sigur că nu mai sunt amenințări găsite, puteți repeta din nou PASUL 4.

Dacă nu mai există amenințări, ar trebui să vedeți acest mesaj.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?