Modalitati de a imbunatati reteaua Wi-Fi

Configurare noua (How To)

Situatie

În timpul crizei Coronavirus, multe persoane au fost nevoie să lucreze de acasă , așa că au cautat diverse modalități de îmbunătățire a vitezei Wi-Fi, aceasta fiind mai importantă ca niciodată. De obicei, există mai multe motive din cauza cărora viteza semnalelor Wi-Fi este lentă.

Solutie

Plasează Routerul în Locul Potrivit

Așezarea routerului în locul potrivit, contează foarte mult. Pereții, ușile, podelele, tavanele și alte obstacole îți pot afecta viteza semnalelor Wi-Fi. Routerul poate fi plasat, în mod ideal, cât mai aproape de centrul locuinței și într-o zonă deschisă, fără prea multe dispozitive electronice în jur. Routerele își răspândesc semnalele Wi-Fi în jos. Pentru a maximiza acoperirea semnalului, este o idee bună să poziționezi routerul într-un loc mai înalt, în loc să îl așezi pe podea.

Redu interferența provocată de alte dispozitive electronice

În mod evident, performanța Wi-Fi va crește, dacă se diminuează interferența dintre semnalele Wi-Fi și cele ale celorlalte aparate electronice din casă. Îndepărtarea de sursele de interferență wireless și de zgomot, inclusiv microundele, dispozitivele Bluetooth, monitoarele pentru bebeluși și chiar luminile de Crăciun, este vitală pentru accelerarea conexiunii Wi-Fi.

Ajustează Antenele Routerului

Dacă utilizezi un router cu antene reglabile, încearcă să poziționezi antenele perpendicular, cu una verticală și una orizontală. Dacă ai o singură antenă (externă), ar trebui să încerci să schimbi orientarea acesteia de câteva ori, pentru a găsi cea mai bună poziție de emitere a semnalului.

Alege un Canal mai bun

În zilele noastre, majoritatea routerelor sunt Dual-Band, acest lucru înseamnă că acceptă atât frecvențe de 2,4 GHz, cât și frecvențe de 5 GHz. În mod normal, 2,4 GHz atinge o distanță suplimentară, în timp ce 5 GHz oferă un semnal mai puternic. Majoritatea dispozitivelor electronice utilizează în mod obișnuit 2,4 GHz, deci undele din această bandă de frecvență ar putea fi mai numeroase decât pentru 5 GHz. Pentru a obține o viteză Wi-Fi sporită, schimbă banda de frecvență la 5 GHz și nu uita să te apropii de router.

Folosește Range Extendere/ Rețele Powerline

Dacă dispui de o locuință spațioasă, Range Extenderele sunt cele mai potrivite pentru asigurarea acoperirii rețelei Wi-Fi. Acest impuls îndreptat către rețeaua existentă Wi-Fi, aplicat în mod repetat, poate chiar mări aria de acoperire. Alternativ, folosind un Kit Powerline pentru transmiterea datelor prin cablurile existente, elimini nevoia de a apela la un cablu Ethernet, complicat de folosit. Încearcă Range Extenderul (RE) și Adaptorul Powerline (PLC).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 17 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?