Recomandarile si consecintele distribuirii informatiilor personale in exces

Configurare noua (How To)

Situatie

Distribuirea excesiva a informatiilor personale poate avea consecinte negative atat pentru persoana care distribuie informatiile, cat si pentru persoanele carora le sunt furnizate aceste informatii. Din perspectiva persoanei care distribuie informatiile, acest lucru poate duce la pierderea controlului asupra informatiilor personale si la expunerea acestora, la riscul de a fi utilizate in moduri neautorizate sau nepotrivite.

Solutie

De exemplu, daca distribuiti excesiv informatii personale, acestea pot fi utilizate pentru a va face spam sau pentru a va face victime ale unor scheme de inselaciune.

Pentru a evita distribuirea excesiva a informatiilor personale, ar trebui sa luati urmatoarele masuri:

  1. Fiti selectiv in ceea ce priveste informatiile personale pe care le distribuiti. Distribuiti numai informatiile care sunt absolut necesare si asigurati-va ca intelegeti cum vor fi utilizate aceste informatii.
  2. Asigurati-va ca informatiile personale sunt protejate adecvat. Utilizati metode de criptare sau alt tip de protectie atunci cand distribuiti informatii personale pentru a va asigura ca acestea nu pot fi accesate de catre persoane neautorizate.
  3. Asigurati-va ca distribuiti informatiile numai persoanelor de care aveti incredere si care au nevoie de ele in scopuri legitime.
  4.  Asigurati-va ca intelegeti si respectati orice reguli si regulamente care se aplica distribuirii informatiilor personale in jurisdictia in care va desfasurati activitatea.

Distribuirea excesiva a informatiilor personale poate avea consecinte negative in specia pentru persoana care distribuie informatiile, deoarece pot fi folosite in scopuri care pot leza integritatea acesteia imediat sau in viitorul apropiat. Este important sa luati masuri adecvate pentru a evita distribuirea in special a credentialelor, imaginilor personale, coordonatelor GPS ale locatiilor, detaliilor bancare, etc.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?