Afla daca antivirusul Avira este sau nu potrivit pentru tine

Configurare noua (How To)

Situatie

Mai jos regasim principalele caracteristici ale antivirusului Avira. Oare te vor convinge?

Solutie

aviraAvira ne-a surprins anul acesta cu o soluție anti-malware free, destul de eficientă, dar când vine vorba despre soluții Pro concurența devine acerbă. Avira a prezentat noul Antivirus Pro ca fiind “cel mai rapid motor de scanare anti-malware din lume”, o afirmație care nu este deloc departe de adevăr. Am reușit să instalez aplicația, să actualizez baza de date și să fac un Full-Sistem Scan în aproximativ 10 minute, acest timp poate varia puțin dacă se folosește sau nu un SSD. Pe lângă rapiditate, această soluție mai vine cu un atu, simplitatea, aceasta protejându-te în timp real, identifică și elimină virușii fără prea multă muncă din partea ta.
Cerințe de sistem
Avira Antivirus Pro funcționează pe Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 și chiar Windows XP, pe versiunile de 32 sau 64 biți. Cerințele minime pentru a funcționa sunt: procesor de 1 GHz, 1GB RAM și cel puțin 200 MB spațiu de stocare.
Securitate
Avira Antivirus Pro include un scaner normal anti-malware, cât și o protecție în timp real (real-time protection). Ciudat este că pentru o soluție Pro, Avira nu include un firewall, ci raportează că Windows Firewall este activ, dar cei drept sunt câteva opțiuni pe care le putem modifica la Configuration, dar acestea sunt mai degrabă shortcut-uri către opțiunile din Windows Firewall. Poți folosi cu siguranță această soluție la job deoarece oferă protecție pentru email și alte aplicații ce pot primi conținut periculos din exterior. În interfață mai găsim o zonă de carantină, unde putem găsi fișierele suspecte, care au fost mutate special, o zonă de unde putem programa pe bază de zile și ore o scanare.
Poți fi un părinte cool și în același timp să-ți monitorizezi copilul pe rețele sociale, așa îți laudă Avira aplicația (încorporata) SocialShield, care monitorizează discuțiile private, postările, checkin-urile și chiar pozele. De ținut minte că nu este o aplicație de spionare, aceasta caută pe bază de cuvinte vulgare sau cu tentă sexuală, poze considerate indecente sau violente.
Android, de ce nu? Odată cu instalarea soluției de securitate o să vedem că are o zonă pentru Android, care ne încurajează să instalăm aplicația Avira și pe dispozitiv. După instalare și autentificare cu contul creat pe baza Antivirusului, suntem întâmpinați cu câteva opțiuni precum: Antivirus – pentru scanarea și protecția telefonului, Anti-Theft – soluție în cazul în care ne pierdem telefonul și dorim să-l localizăm, bloca sau chiar să facem un factory reset (această opțiune din păcate devine inutilă în momentul în care nu avem conexiune la internet), Safeguard – pentru protecția identității, Secure Browsing – pentru navigare sigur pe site-uri de pe dispozitiv și Blacklist – pentru a bloca apelurile nedorite.
Pro & Contra
Pro
Rapiditate în scanare și update
Aplicație simplă de folosit
Update-uri frecvente
Nu consumă multe resurse
Funcția SocialShield
Contra
Lipsa unui Firewall
Nu indentifică 100% toate infecțiile (până la remediere prin update, rămâne contra)
Concluzii
Merită achiziționat? Probabil că da, mai ales pentru o persoană care nu este din lumea IT-ului și nu dorește cele mai avansate setări, chiar și în situația în care consumatorul de rând ar putea să aleagă brand-uri mai cunoscute ca Bitdefender sau Kaspersky, mai ales că prețurile sunt relativ asemănătoare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?