Cum poti devirusa un calculator infectat cu Cryptolocker si CTB Locker.

Cryptolocker si CTB Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) reprezinta o forma de malware care solicita plata unei rascumparari ce utilizeaza mecanisme de criptare si stoarcere de bani. Fisierele sunt criptate folosind o pereche de chei RSA pe 2048 de biti generata aleatoriu, care este asociata cu calculatorul infectat. Cheia publica este copiata pe calculatorul infectat, iar cheia privata poate fi obtinuta facand plata in intervalul de timp alocat. In cazul in care plata nu este efectuata, cheia privata va fi stearsa si nu va exista nicio metoda de decriptare a fisierelor blocate.

[mai mult...]

Malware – Analiza unui fisier infectat

Exista situatii cand primiti un fisier de la cineva si ati dori sa va asigurati daca acel fisier este sigur sau contine virusi, dar de cele mai multe ori nu ne putem pune baza doar in solutia antivirus care o avem instalata pe propriul PC.

De aceea astazi m-am decis sa va ofer niste alternative pentru analiza mai complexa a unui fisier.

[mai mult...]

Dezinstalare Symantec Endpoint Protection

Cand incerci sa dezinstalezi antivirusul, unistaller-ul te roaga sa introduci parola pentru a putea continua.

symantec-endpoint-protection-uninstall-password

Poti incerca sa introduci urmatoarele parolele default care sunt folosite de obicei de catre Symantec Endpoint Protection:

  • symantec
  • admin
  • password
  • 12345
  • norton

Daca niciuna din parolele de mai sus nu este buna, poti incerca dezinstalarea programului, urmand pasii de mai jos.

[mai mult...]

Afla cum sa stergi malware-ul PC Optimizer Pro din calculator

PC Optimizer Pro este un “optimizator de registri” conceput pentru a mari viteza de operare a Windows-ului. Totusi, dupa ce programul termina de scanat PC-ul si “gaseste” o multime de lucruri gresite cu sistemul tau de operare, iti cere 50$ pentru a “repara” acele probleme.

Nu plati. Probabil nu este nimic in neregula cu calculatorul tau. Ca alte programe de genul acesta sau PUP, PC Optmizer Pro este de obicei instalat cand descarci software gratis de pe net.

[mai mult...]