Cum intram in modul DFU al unui Iphone/Ipad/Ipod?

Configurare noua (How To)

Situatie

Ce inseamna modul DFU si pentru ce il putem folosi?

Modul DFU (Device Firmware Update) este cam ultima reduta in materie de troubleshooting pentru Iphone, Ipad sau Ipod. Fie ca dorim sa facem un jailbreak, un update la o varianta de iOS Beta sau pur si simplu o resetare generala, atunci cand nimic nu mai functioneaza – acest mod va poate fi de foarte mare folos.

DFU este opusul modului Recovery, deoarece o data ce dispozitivul este conectat la Windows/Mac si comunica cu iTunes, nu isi incarca sistemul de operare iOS, ceea ce permite ca dispozitivul sa fie restaurat din orice stare ar fi el (rootat, cu erori, etc.). Ceea ce este bine de stiut, este faptul ca va permite sa intrati ori de cate ori este nevoie in acest mod, daca in cazul nefericit, operatiunea nu a avut succes.

De aceea, in acest scurt tutorial, va voi arata cum puteti aduce un Iphone, Ipad sau Ipod in acest mod – DFU.

 

Solutie

Pasi de urmat

Conectati dispozitivul la un PC/Mac si asigurati-va ca aplicatia Apple iTunes ruleaza.

Opriti echipamentul, tinand apasat pe butonul de On/Off timp de 3 secunde, glisand pe ecran – Slide Power Off.

1

 

 

Tineti din nou apasat pe butonul On/Off timp de 3 secunde (lateral, pentru Iphone 6x si sus, pentru restul modelelor) si in aceelasi timp apasati si pe butonul Home. Dupa ce obtineti combinatia On/Off + Home, tineti apasat timp de 10 secundeAtentie, in cazul in care dupa acest timp pe ecran va apare logo-ul Apple, trebuie sa repetati operatiunea de la zero, deoarece ati tinut mai mult de cele 10 secunde.

2

 

In cazul, fericit, in care nu va apare logo-ul Apple, luati mana de pe butonul On/Off, dar mai tineti apasat butonul Home, inca 5 secunde, dar si aici mare atentie, deoarece daca dupa acest interval veti vedea pe ecranul echipamentului “Plus into iTunes”, inseamna ca – ati tinut mai mult de cele 5 secunde.

Dar, in cazul in care mesajul de sus nu va apare, iar ecranul ramane stins (negru) – inseamna ca dispozitivul vostru Apple – este intrat in modul DFU.

Ca sa fiti siguri de acest lucru, iTunes va alerteaza ca a gasit un dispozitiv Apple conectat si va va cere sa ii dati un restore (resetare la setarile din fabrica).

 

Sucees!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 48 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?