Alternative Task Manager

Configurare noua (How To)

Situatie

Aplicatia Task Manager, inclusa in Windows, este o unealta de baza pentru a monitoriza performantele si aplicatiile PC-ului tau.

1

Pentru optiuni mai avansate si mai mult control asupra sistemului tau de operare, exista mai multe solutii si software-uri ce depasesc cu mult functionalitatea si capacitatile task-manager-ului. Daca doresti sa gestionezi mai in detaliu functionalitatea windowsului tau, iata 3 alternative:

Solutie

Pasi de urmat

Process Hacker
Un program foarte util prin care iti poti monitoriza aplicatiile si serviciile Windowsului tau. Pe langa asta, programul iti permite sa interactionezi cu aceste procese la nivel foarte complex cum ar fii hex-editing-ul continutului memoriei virtuale a unui proces. Process Hacker permite alterarea nivelului de securitate a proceselor precum si terminarea, suspendarea, reluarea si repornirea lor. Mai mult, programul detine posibilitatea de a cauta rapid pe internet, prin intermediul right-click, orice informatie legata de un proces.

http://processhacker.sourceforge.net/

process hacker

Process Explorer

Acesta este un task manager mai dezvoltat oferit de Microsoft. Interfata este foarte asemanatoare, pastrandu-se elementeel de baza precum procese sau usage charts dar ofera mult mai multa informatie si control asupra lor. Spre deosebire de Task Manager, Process Explorer usureaza sarcini cum ar fii identificarea carui fisier este blocat de care program, lucru care ajuta la elucidarea diverselor mistere aparute in PC-ul tau de genul DLL-urilor ce nu pot fi sterse. Process Explorer afiseaza si functiile fiecarui serviciu, asa ca nu va mai fii nevoie sa cauti prin liste interminabile de executabile ale Windowsului.

https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/processexplorer.aspx

process explorer

System Explorer

System Explorer permite monitorizarea si identificarea fiecarui proces si modul in care aceste functioneaza si pornesc. Pe langa asta, poti monitoriza starea driverilor instalati, serviciilor, diverse plug-in-uri sau add-on-uri pentru alte programe. Desi nu are o interfata eleganta si intuitiva, programul ofera foarte multe informatii offline cat si online, permite compararea aplicatiilor cu diverse baze de date pentru a stabili daca sunt sau nu malaware-uri, precum si identificarea proceselor ce blocheaza anumite fisiere.

http://systemexplorer.net/

system explorer

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?