Cum sa schimbati rapid motorul de cautare prestabilit Safari in OS X

Configurare noua (How To)

Situatie

V-ati saturat sa cautati in setarile Safari pentru a-i schimba motorul de cautare? Exista o varianta mult mai usoara. Daca vreti sa utilizati alte motoare de cautare sau pur si simplu nu doriti sa folositi Google, atunci exista un mod mult usor de a-l schimba din bara de locatie.

Solutie

Pasi de urmat

In mod normal, pentru a schimba motorul de cautare pretabilot de Safari, ar trebui mai intai sa deschideti preferintele, apoi sa apasati pe Search, sa schimbati motorul de cautare, apoi sa iesit din meniul Preferences.

Aceasta metoda este putin complicata daca doriti sa schimbati regulat motorul prestabilit. E mai usor sa intrati pe sote-ul respectiv si sa cautati direct acolo.

Exista o modalitate mult mai simpla. Tot ce aveti de facut este sa deschideti Safari, sa dati click pe bara de locatie (location bar) si apoi sa apasati Spacebar (tasta spatiu). Va va aparea o lista cu motoarele de cautare disponibile (Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo).

In dreptul celui prestabilit va fi o bifa dupa care sa il recunoasteti. In exemplul urmator, Google este motorul prestabilit.

Cand veti selecta Yahoo, veti vedea ca apare o bifa in dreptul acestuia, indicand ca acesta este noul motor prestabilit.

Aceasta modifare va ramane valabila pana il schimbati din nou, lucru pe care il puteti face iar apasand Space si selectand. Din nefericire, nu exista un mod simplu de a adauga motoare de cautare in lista, desi nu mai sunt multe in afara celor incluse in Safari. De acum inainte, daca doriti sa cautati usor din bara de locatie Safari, folosind altceva decat Google, puteti dand doar cateva click-uri.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(21 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?