Cum sa creezi si sa gestionezi categoriile in Joomla 3

Configurare noua (How To)

Situatie

Joomla 3 iti pune la dispozitie un mod eficient de categorisire al elementelor si articolelor, de fiecare date cand creezi un articol nou sau orice alt tip de element, il poti desemna unei categorii pentru a pastra o logica simpla si curata a elementelor create si a structurii site-ului in esenta. Astfel, poti grupa, de exemplu, articole similare intr-o categorie si sa creezi o pagina care sa afiseze toate articolele din categoria respectiva.

Solutie

Pasi de urmat

Este recomandat sa grupezi articolele in functie de categorie pentru a gestiona continutul mai usor pe masura ce dimensiune asite-ului tau va creste. Daca ai diferite tipuri de pagini pe site-ul tau, sau scri despre subiecte diferite si diverse, este recomandat sa creezi categorii de articole pentru a le putea grupa. Categoriile se pot gestiona prin intermediul lui
Content manager“. Pentru a adauga o categorie noua, mergi la Content -> Category Manager -> Add New Category.

add_article_category

Categoriile nu au foarte multe propritati de setat. Daca planuiesti a avea categorii multiple este recomandat sa introduci o scurta descriere pentru fiecare in parte pentru a evita confuziile atunci cand vei vrea sa adaugi articole in acestea, Pentru a salva o categorie nou creata, se apasa butonul Save sau Save&Close pentru a salva si reveni la meniul principal.

new_category

Asta este, acum poti selecta categoria la crearea unui articol.

use_category

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 36 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?