Cum sa vezi in windows un hdd in format mac os

Configurare noua (How To)

Situatie

S-a intamplat sa primesc un HDD, care fusese al unui Mac. Dupa cum se stie Windows-ul nu stie sa citeasca fisierele provenite de la MacOs, dar cu ajutor unor aplicatii putem face acest lucru.

Solutie

In momentul in care cuplam Hdd-ul in format Apple HSF+, Windows-ul automat ne va intreba daca dorim formatarea acestuia.

Snip20160504_1

Daca vrem sa vedem ce fisiere sunt pe hdd (si vrem) nu formatam HDD.

Pentru a afla ce informatii se afla pe hdd avem trei optiuni

Prima optiune aplicatia HFSExplorer, este gratuita si simpla

Sa presupunem ca avem nevoie sa luam cateva fisiere, aplicatia HFSExplorer este cea mai buna optiune. Va trebui sa instalam si Java, iar aplicatia va functiona fara probleme.

Aplicatia este destul de “simpla”, aceasta nu permite scrierea pe hdd, nu instaleaza vreun driver care sa fie asignat hdd-ului. Aceasta perminte doar citirea si copierea informatiilor de pe hdd.

Pentru utilizarea programului, conectati hdd-ul respectiv, deschide-ti aplicatia, da-ti clic pe meniul File, selectam “Load file system from your device” (va aparea ca mai jos)

Snip20160504_4

Aplicatia va detecta automat hdd-ul si pentru a putea copia datele, le vom selecta si vom da extract. Dupa aceasta vom le vom gasi in windows, in locatia creata de noi.

A doua optiune: Paragon HFS+ for Windows

Costa cam 20$, dar ofera optiunea de scriere pe hdd. Acest program va instala un driver pentru hdd-ul nostru si il vom putea vedea si accesa din file explorer

Snip20160504_5

Viteza de acces este mai mare decat cea a lui HFSExplorer, putem scrie si citi de pe acest hdd. Si daca totusi vrem doar sa copiem de pe hdd putem alege optiune Free trial, pentru 10 zile.

Optiumea a treia: Mediafour MacDrive

Acest program este similar cu Paragon HFS+, dar are mai multe optiuni. Este disponibil in doua versiuni, ambele cu plata, versiunea standard este 50$, iar versiunea Pro este 70$.

Aplicatia este destinata mai mult service-urilor de calculatoare. Printre optiunile disponibile, ne incanta vederea, posibilitatea de a accesa hdd-uri de Mac puse in raid. Putem repara, partitiona, formata hdd-ul, optiuni pe care celelalte aplicatii nu ni le ofera.

Snip20160504_6

Desi ne ofera cinci zile de acces gratuit, aplicatia are multe limitari impuse. Dar in functie de nevoile fiecaruia putem achizitiona aceste programe, sau daca nu ne mai trebuie nimic de pe hdd il putem formata.

Daca dorim totusi o folosire a hdd-ului intre cele doua tipuri de sisteme, putem formata hdd-ul in format exFAT. Vom obtine in acest fel, de pe ambele sisteme acces la fisiere. Succes

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 55 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?