Situatie
Wi-fi functioneaza pe frecventele gratis 2.4 si 5 Ghz, insa banda de 2.4 Ghz este mult mai aglomerata decat 5 Ghz. In teorie vitezele de transfer sunt urmatoarele:
802.11b – 11 Mbps (2.4GHz);
802.11a – 54 Mbps (5 GHz);
802.11g – 54 Mbps (2.4GHz);
802.11n – 600 Mbps (2.4GHz si 5 GHz) – 150Mbps intalnite de obicei la adaptorul de retea si 300Mbps, 450Mbps, 600Mbps (pentru unele modele de routere).
Pentru a obtine semnal mai puternic la routerul wi-fi trebuie sa tineti cont de cateva reguli.
Solutie
Pasi de urmat
Amplasarea routerului wi-fi
Receptia va fi mai buna daca semnalul nu trebuie sa treaca prin ziduri groase, acvarii sau cadre din metal. Asezati routerul deasupra mobilierului deoarece undele radio se propaga lateral si in jos.
Nu amplasati routerul langa alte echipamente care pot provoca interferente. ex: cuptor cu microunde, telefoane fara fir, etc
Setari router
Schimbati canalul de semnal implicit (de obicei setat la 6) pentru a evita interferentele cu dispozitive din reteaua vecina.
Daca nu doriti ca vecinii din zona sa fie constienti de prezenta unei retele wi-fi setati disable optiunea SSID broadcast.
Extinderea semnalului cu ajutorul unui repetor wireless
Repetorul extinde aria de acoperire a reţelei wireless prin retransmiterea semnalului wireless de la un Access Point sau router wireless remote.
Inlocuirea antenei
Antenele furnizate impreuna cu routerul sunt concepute pentru a functiona omnidirectional, ceea ce inseamna ca semnalul este difuzat in toate directiile din jurul routerului. Daca routerul se afla aproape de un perete exterior jumatate din semnalele wireless vor fi trimise in afara cladirii.
In cazul in care antena routerului este detasabila se poate inlocui cu un model unidirectional. Astfel puteti directiona semnalul in zona de interes.
Leave A Comment?