Modalitati de obtinere semnal mai puternic de la un router wifi

Configurare noua (How To)

Situatie

Wi-fi functioneaza pe frecventele gratis 2.4 si 5 Ghz, insa banda de 2.4 Ghz este mult mai aglomerata decat 5 Ghz. In teorie vitezele de transfer sunt urmatoarele:

802.11b – 11 Mbps (2.4GHz);
802.11a – 54 Mbps (5 GHz);
802.11g – 54 Mbps (2.4GHz);
802.11n – 600 Mbps (2.4GHz si 5 GHz) – 150Mbps intalnite de obicei la adaptorul de retea si 300Mbps, 450Mbps, 600Mbps (pentru unele modele de routere).

Pentru a obtine semnal mai puternic la routerul wi-fi trebuie sa tineti cont de cateva reguli.

Solutie

Pasi de urmat

Amplasarea routerului wi-fi

Receptia va fi mai buna daca semnalul nu trebuie sa treaca prin ziduri groase, acvarii sau cadre din metal. Asezati routerul deasupra mobilierului deoarece undele radio se propaga lateral si in jos.
Nu amplasati routerul langa alte echipamente care pot provoca interferente. ex: cuptor cu microunde, telefoane fara fir, etc

bad_goo_router_position

Setari router

Schimbati canalul de semnal implicit (de obicei setat la 6) pentru a evita interferentele cu dispozitive din reteaua vecina.

wi-fi_channel

Daca nu doriti ca vecinii din zona sa fie constienti de prezenta unei retele wi-fi setati disable optiunea SSID broadcast.

ssid_disable

Extinderea semnalului cu ajutorul unui repetor wireless

Repetorul extinde aria de acoperire a reţelei wireless prin retransmiterea semnalului wireless de la un Access Point sau router wireless remote.

repetor_wi-fi

 

Inlocuirea antenei

Antenele furnizate impreuna cu routerul sunt concepute pentru a functiona omnidirectional, ceea ce inseamna ca semnalul este difuzat in toate directiile din jurul routerului. Daca routerul se afla aproape de un perete exterior jumatate din semnalele wireless vor fi trimise in afara cladirii.

In cazul in care antena routerului este detasabila se poate inlocui cu un model unidirectional. Astfel puteti directiona semnalul in zona de interes.

antena_router

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(124 din 227 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?