.Comunicatii

Switch 10 Solutii

Wireless 72 Solutii

Router/Firewall 69 Solutii

Router Cisco 21 Solutii

Cisco ASA 6 Solutii

Fortigate 12 Solutii

DHCP 10 Solutii

Creare conexiune VPN, pentru a accesa reteaua de acasa din exterior (router ASUS RT-N56U)

In cazul in care ai mai multe echipamente de retea acasa (calculator, televizor, telefoane, tablete, imprimante de retea, etc.) iar acestea sunt toate conectate intre ele, prin cablu sau fara fir, ai o retea interna privata, care este separata de reteaua Internet, printr-un router care, cel mai probabil, are si functionalitati firewall de baza, pentru a nu permite accesul neautorizat in interiorul retelei.

Reteaua Internet este direct conectata la router-ul de retea, care la randul lui conecteaza toate echipamentele interne, si le deserveste cu serviciile de internet, avand rol de gateway (poarta) de internet. Nici un echipament din afara retelei personale, nu are acces direct la aceste echipamente din reteaua interna, fara a aplica cateva configurari in router-ul de retea (forwards).

Totusi, exista si alte posibilitati, in afara configurarilor amintite, si anume de a crea o retea privata virtuala (tunel VPN), intre calculatorul personal si reteaua interna de acasa, astfel facilitand accesul direct al echipamentelor din reteaua interna, de la distanta.

In randurile de mai jos, se va detalia un exemplu de creare a unei retele de tip PPTP, pe un router wireless Asus RT-N56U, si configurarea acesteia pe calculatorul personal (laptop), care va accesa reteaua VPN de la distanta.

[mai mult...]

Modalitati de obtinere semnal mai puternic de la un router wifi

Wi-fi functioneaza pe frecventele gratis 2.4 si 5 Ghz, insa banda de 2.4 Ghz este mult mai aglomerata decat 5 Ghz. In teorie vitezele de transfer sunt urmatoarele:

802.11b – 11 Mbps (2.4GHz);
802.11a – 54 Mbps (5 GHz);
802.11g – 54 Mbps (2.4GHz);
802.11n – 600 Mbps (2.4GHz si 5 GHz) – 150Mbps intalnite de obicei la adaptorul de retea si 300Mbps, 450Mbps, 600Mbps (pentru unele modele de routere).

Pentru a obtine semnal mai puternic la routerul wi-fi trebuie sa tineti cont de cateva reguli.

[mai mult...]