Setare Cloudflare DNS pe router Mikrotik

Pentru a avea un timp de raspuns cat mai mic la incarcarea website-urilor, este necesara schimbarea serverului DNS cu unul mai capabil fata de cel default setat automat de ISP (furnizor de internet). Serverul DNS este cel care ne ajuta sa avem adrese de genul “google.ro” in loc de “172.217.16.99”, prin urmare, cu cat serverul DNS gaseste mai repede domeniul asociat unul IP, cu atat pagina se acceseaza mai repede.

Cloudflare DNS ofera, de asemenea, si protectie in timpul navigarii.

[mai mult...]

Rezolva problemele de DNS ale browser-ului din CMD

Ați obținut vreodată erori de DNS în timp ce încercați să navigați pe web, dar un alt computer din aceeași rețea funcționează bine? Există șanse mari pentru a șterge cache-ul DNS al calculatorului pentru a o remedia.

Această remediere poate fi necesară și după schimbarea serverului dvs. DNS, deoarece vă asigură că computerul solicită serverul DNS pentru adresa IP a unui site Web, mai degrabă decât să utilizeze doar adresele deja cache.

[mai mult...]

Cum sa modificam intervalul de salvarea automata a setarilor de DHCP in Windows Server 2013 R2 (regedit)

Dorim sa setam un interval mai mic pentru backu-up setarilor servarului de DHCP din Windows server 2012 R2 si nu stim cum? urmati pasii de mai jos si aflati cum puteti face asta

Servarul de DHCP isi salveaza informatiile de la setari si rezervari  DHCP in fisiere. Aceste fisirele normal sunt stocate in urmatoarea cale %SystemRoot%System32DHCP directory. Servarul DHCP de obicei isi updateaza fisierele odata la 60 de minute automat. Ca sa modificam manual acest interval, urmati instructiunile:

[mai mult...]