Creare macrocomenzi in Microsoft Office Word

Configurare noua (How To)

Situatie

Dorim sa editam caracteristicile unui text in word (stilul, dimensiunea, culoarea etc.) sau sa adaugam un header/footer personalizat pentru fiecare document pe care il deschidem insa nu avem timp sa facem aceleasi operatiuni pentru toate documentele pe care vrem sa le modificam.

Solutie

In acest caz avem optiunea de a crea o macrocomanda care inregistreaza comenzile date de utilizator o singura data si apoi poate fi folosita permanent  din aplicatia Microsoft Office Word.

Astfel ne ducem in tabul Vizualizare > Macrocomenzi > Inregistrare macrocomanda.

Mai jos denumim macrocomanda si alegem intre optiunea de a o asigna unui buton din interfata aplicatiei sau unul de pe tastatura.

In cazul de fata am ales sa creez un buton si sa-l mut in Bara de instrumente Acces Rapid pentru a fi mai usor de utilizat.

Dupa ce am apasat OK putem incepe sa inregistram pasii pe care ii va face butonul de fiecare data cand il apasam ( Orice buton apasat de pe tastatura sau mouse va fi luat in considerare). Dupa ce am terminat apasam Oprire Inregistrare .

In acest moment macrocomanda este gata si poate fi utilizata.

*Pentru operatiuni mai complicate aplicatia Word ofera posibilitatea unei configurari mai avansate a macrourilor folosind Microsoft Visual Basic.

Spor.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(27 din 57 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?