Seteaza fiecare tab din Chrome sa aiba alt volum

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca asculti foarte multe muzica online si te uiti la clipuri video si vrei sa modifici volumul in Chrome pentru fiecare tab poti folosi utilitarul Volume Mixer. Din pacate, in cazul browserelor de internet formate din mai multe taburi, Chrome si Firefox, cu Volume Mixer poti vedea doar volumul taburilor, nu te lasa sa modifici volumul per tab.

Backup

Cei de la Google au implementat de ceva timp o solutie pentru tab-urile care incep sa redea sunete cand nu te astepti. Daca rulezi Chrome-ul cu updateurile la zi si un tab te deranjeaza cu reclame audio, dai click dreapta pe tab si din meniul care apare alege Mute Tab.

Chrome_mute_01

Solutie

Pasi de urmat

Daca nu ai evoie de o solutie radicala si vrei sa setezi volumul diferentiat pentru fiecare tab din Chrome, cea mai buna varianta este o extensie intitulata Volume Master. Nu trebuie decat sa intri in Chrome web store, cauti Volume Master si apoi sa apesi pe Add to Chrome.

Volume_master_02

Dupa instalare vei avea un buton suplimentar in coltul din dreapta sus al browserului cu trei semicercuri albastre, la fel ca in captura de mai jos.

Volume_master_03

Respectivul buton funcționeaza diferit pentru fiecare tab in parte. Faci un click pe el si intr-un tab poti avea volumul la 60%, in altul la 10%. In plus, printr-un click pe icoana Volume Mater poti vedea ce taburi redau muzica la un moment dat.

Volume_master_04

Dupa ce ai modificat volumul unui tab cu Volume Master, o icoana de notificare va ramane asociata tab-ului pana il inchizi.

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(14 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor