Configurare program

Fix Microsoft excel: 0x800a03ec Error

 1. Actualizează software-ul:
  • Verifică dacă folosești cea mai recentă versiune a Excelului sau a programului similar pe care îl utilizezi.
  • Dacă nu ai actualizat încă, accesează meniul de actualizare al software-ului tău și instalează orice actualizări disponibile.
 2. Verifică formatarea datelor:
  • Asigură-te că datele introduse sunt corect formatate conform tipului de date corespunzător (de exemplu, date numerice trebuie introduse ca numere, iar datele de tip text trebuie introduse ca text).
  • Evită inserarea de caractere speciale sau formatări neobișnuite care ar putea afecta modul în care Excel-ul interpretează datele.
 3. Verifică formulele și funcțiile:
  • Revizuiește toate formulele și funcțiile folosite în fișierul tău Excel pentru a verifica dacă există erori sau formate incorecte.
  • Asigură-te că referințele la celule sunt corecte și că sunt incluse în intervalul de date sau celule corespunzător.
 4. Verifică dimensiunea fișierului:
  • Dacă fișierul Excel este foarte mare, încearcă să-l reduci prin eliminarea datelor sau a elementelor neesențiale.
  • Poți încerca să elimini formule complexe sau tabele mari pentru a vedea dacă aceasta rezolvă problema.
 5. Verifică permisiunile de acces:
  • Asigură-te că ai permisiunile necesare pentru a accesa și modifica fișierul Excel. Dacă fișierul este stocat pe un server sau într-o locație protejată, verifică dacă ai accesul corespunzător.
  • În cazul în care fișierul este protejat cu o parolă, asigură-te că introduci parola corectă pentru a putea accesa și modifica conținutul fișierului.
 6. Încercă deschiderea fișierului pe alt dispozitiv:
  • Dacă întâmpini această problemă pe un anumit dispozitiv, încearcă să deschizi fișierul Excel pe alt dispozitiv pentru a vedea dacă problema persistă.
  • Uneori, eroarea poate fi specifică dispozitivului sau configurării software-ului pe care îl folosești.
[mai mult...]

Configurare USB multiboot cu ajutorul YUMI

În primul rând trebuie să conectezi stick-ul usb la calculator și să-l formatezi din Windows în formatul NTFS. Ideal ar fi ca acesta să aibă un spațiu de stocare cât mai mare, în funcție de numărul și dimensiunea sistemelor care vor fi salvate pe acesta, rămânând însă și spațiu auxiliar, care să fie folosit în cazul în care sistemele de operare conținute vor fi rulate live, din memoria internă a calculatorului și nu de pe hard disc.

Mai departe trebuie să descarci programul prin intermediul căruia se execută operația de adăugare sistem de operare sau program pe stick-ul bootabil. Acesta se numește Yumi și poate fi descărcat de pe pagina oficială a dezvoltatorului – programul este portabil, deci va putea fi folosit direct, fără instalare în Windows.

 • Rulează programul, confirmă execuția acestuia cu drepturi de administrator, apoi apasă I Agree.
 • Din fereastra principală trebuie să alegi stick-ul pe care să se instaleze sistemele (atenție să nu selectezi litera unei parțitii de hard disc, ci litera asociată stick-ului usb), să alegi distribuția sau tipul sistemului de operare și să specifici locația către imaginea ISO a conținutului sistemului de operare respectiv – dacă nu o ai, descarc-o de pe site-ul oficial sau alege opțiunea Download the ISO, din cadrul programului.
 • În cazul în care intenționezi să folosești sistemul de operare în varianta live, atunci adaugă spațiu de stocare auxiliar, care va fi folosit pentru salvarea datelor în timpul utilizarii live. Pentru a face acest lucru, alege capacitatea dorită (256MB sau 512MB fiind mărimea recomandată) din scala afișată la pasul 4 – Set a persistent file size for storing changes.
 • Începe crearea usb-ului botabil cu sistemul respectiv apăsând Create și așteaptă ca procesul să se finalizeze. Sistemul de operare va fi copiat pe stick, peste alte sisteme de operare deja instalate, dacă există.
 • La terminarea operației vei fi întrebat dacă dorești să mai adaugi încă un sistem de operare. În caz afirmativ alege Yes, altfel alege No; oricând se poate adăuga un nou sistem de operare pe stick, folosind același program și reurmând aceiași pași, atâta timp cât nu se face reformatarea stick-ului. După ce ai terminat de instalat sistemele de operare dorite, apasă pe butonul de finalizare și închide programul.
 • Stick-ul va putea fi folosit pentru a boota sistemele de operare instalate pe stick prin intermediul programului de bootare YUMI.

Cum să folosești stick-ul cu multiple sisteme de operare?

 • Pentru a realiza operația de botare va trebui să apeși tasta de selectare unitate de boot (de regulă este F8), înainte de încărcarea sistemului de operare instalat pe hard disk – adica atunci când pornești sistemul, în timp ce se execută firmware-ul calculatorului să apeși succesiv pe tasta respectivă. O altă modalitate este prin accesarea BIOS-ului (vezi aici cum se intră în BIOS) și să specifici ca prima unitate de boot să fie stick-ul usb.

Odată accesat managerul de sisteme de operare de pe stick, va fi afișat un ecran din care utilizatorul poate alege ce sistem de operare să booteze, fie pentru a fi instalat pe hard disc, fie pentru a fi rulat live.

[mai mult...]

Cum trimiți fotografii, videoclipuri sau înregistrări audio pe WhatsApp fără ca acestea să fie salvate și cu opțiunea de a fi vizualizate o singură dată – pentru iOS

Această metodă explică cum utilizatorii de iPhone pot trimite imagini, videoclipuri sau înregistrări audio prin WhatsApp pentru dispozitivele iOS, fără ca acestea să fie salvate, redirecționate, copiate sau să permită capturi de ecran din partea destinatarului, având opțiunea de a fi vizualizate o singură dată.

Această opțiune oferă un nivel suplimentar de confidențialitate și control asupra datelor transmise prin intermediul aplicației WhatsApp. Odată ce trimiteți o fotografie, un videoclip sau un mesaj vocal cu vizualizare o singură dată, nu veți putea să-l vizualizați din nou.

Orice fotografii sau videoclipuri pe care le trimiteți nu vor fi salvate în Fotografii sau Galerie de către destinatar. De asemenea, destinatarul nu poate face capturi de ecran ale conținutului pe care îl trimiteți folosind vizualizarea o singură dată.
Notă:
• Trimiteți doar fotografii, videoclipuri sau mesaje vocale cu vizualizare o singură dată persoanelor în care aveți încredere.
• Amintiți-vă că există alte modalități prin care conținutul media cu vizualizare o singură dată sau mesajul vocal pot fi salvate. De exemplu, destinatarii pot face o fotografie sau un videoclip cu conținutul dvs. cu vizualizare o singură dată folosind o cameră sau alt dispozitiv înainte ca acesta să dispară.
• Conținutul media criptat poate fi stocat timp de câteva săptămâni pe serverele WhatsApp după ce l-ați trimis.
• Dacă dumneavoastră sau destinatarul dumneavoastră folosește un dispozitiv Android, mesajul vocal cu vizualizare o singură dată și mesajul vocal cu vizualizare o singură dată pot fi înregistrate folosind înregistrarea ecranului nativă.

Despre primirea conținutului media de vizualizare o singură dată și a mesajelor vocale.

 • Odată ce primiți o fotografie, un videoclip sau un mesaj vocal cu vizualizare o singură dată, va trebui să-l deschideți în termen de 14 zile de la trimiterea acestuia. În caz contrar, va expira din conversație.
 • Nu puteți trimite mai departe, salva, marca sau partaja fotografii, mesaje vocale sau videoclipuri care au fost trimise sau primite cu conținut media de vizualizare o singură dată activat.
 • Conținutul media cu vizualizare o singură dată și mesajele vocale pot fi restaurate din copiile de siguranță dacă mesajul nu a fost deschis la momentul copierii de siguranță.

Dacă fotografia, mesajul vocal sau videoclipul a fost deschis, acesta nu va fi inclus în copia de siguranță și nu poate fi restaurat.

[mai mult...]