Cum sa instalam un program de software de pe un fisier ISO

Configurare noua (How To)

Situatie

Cum sa instalam un program de software de pe un fisier ISO

Solutie

Pasi de urmat

În Windows 8.1 sau 10, descărcați fișierul ISO. Deschideți File Explorer și faceți click dreapta pe fișier. Din meniul pop-up, faceți click pe comanda Mount.

Se va deschide o unitate virtuală din care puteți instala software-ul. Pe acea unitate virtuală, ar trebui să găsiți un fișier setup.exe sau un fișier similar pentru instalarea programului. Faceți dublu click pe acel fișier pentru a instala software-ul.

Apoi software-ul se instalează.

După ce ați terminat instalarea, închideți programul de configurare, dacă este necesar. Deschideți dosarul “This PC” pentru a putea vedea toate unitățile de disc. Faceți click dreapta pe unitatea virtuală. (Probabil că va avea o literă de tip D sau E în funcție de configurația dvs.). Din meniul pop-up, faceți click pe comanda Eject. Aceasta elimină unitatea virtuală, deși fișierul ISO este încă în viață și bine.

Comanda mount este disponibilă numai în Windows 8, 8.1 și Windows 10. Pentru Windows 7, puteți să vă îndreptați către un program gratuit pentru o unitate virtuală. Un program bun este Virtual CloneDrive. După instalare, deschideți Windows Explorer și faceți click dreapta pe fișierul ISO pe care doriți să îl instalați. Din meniul pop-up, faceți click pe comanda “Mount (Virtual CloneDrive)”.

 

Unitatea virtuală este creată. Apare o fereastră mică care vă întreabă dacă doriți să rulați fișierul de instalare sau să deschideți folderul pentru unitatea virtuală. Alegeți opțiunea de a rula fișierul de configurare.

Instalarea continuă. După ce programul a fost instalat, faceți click dreapta pe fișierul ISO din Windows Explorer și faceți click pe “Unmount” din meniul pop-up pentru a elimina unitatea virtuală.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(39 din 83 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?