Cum sa monitorizam si sa reducem datele celulare pe iPhone

Configurare noua (How To)

Situatie

Datele celulare nelimitate sunt greu de trecut. Păstrați o privire asupra datelor pe care le utilizați pentru a evita plata unor taxe suplimentare sau dacă viteza datelor a scăzut până la o scurtă durată pentru restul ciclului dvs. de facturare.

Într-o lume ideală, nu ar trebui să micronizați niciunul din aceste lucruri. Dar nu trăim cu toții în lumea asta și există multe modalități de a reduce datele pe care le utilizează telefonul tău.

Solutie

Înainte de orice altceva, trebuie să verificați utilizarea datelor. Dacă nu știți cum arată utilizarea obișnuită, nu aveți nicio idee despre cât de ușor sau sever trebuie să modificați modelele de consum.

De asemenea, puteți verifica utilizarea recentă de date celulare pe iPhone. Accesați Setări> Celular. Derulați în jos și veți vedea o cantitate de date afișată sub “Utilizarea datelor celulare” pentru “Perioada curentă”.

Acest ecran este foarte confuz, așa că nu vă puneți în panică dacă vedeți un număr foarte mare! Această perioadă nu se resetează automat în fiecare lună, astfel încât utilizarea datelor pe care le vedeți aici poate fi totală din mai multe luni. Această sumă se resetează numai când derulați în partea de jos a acestui ecran și atingeți opțiunea “Resetați statisticile”. Derulați în jos și veți vedea când ați resetat ultima dată statisticile.

Verificați numărul de date celulare utilizate de aplicațiile dvs. pentru perioada de când le-ați resetat pe ecranul Setări> Celular. Acest lucru vă va spune exact ce aplicații utilizează respectivele date – fie în timp ce le folosiți, fie în fundal. Asigurați-vă că derulați în jos în jos pentru a vedea cantitatea de date folosită de “Servicii de sistem” încorporate în iOS.

De exemplu, puteți împiedica App Store să descarce automat conținut și actualizări în timp ce iPhone-ul dvs. se află pe date mobile, forțând-o să aștepte până când sunteți conectat la o rețea Wi-Fi. Accesați Setări> Magazine iTunes și App și dezactivați opțiunea “Utilizați datele celulare” dacă doriți să faceți acest lucru.

Cu toate acestea, dacă o aplicație nu dispune de acele setări, puteți restricționa utilizarea acesteia din acel setări> Ecran celular. Trebuie doar să răsturnați comutatorul de lângă o aplicație, după cum se arată mai jos. Aplicațiile pe care le dezactivați aici vor avea în continuare permisiunea de a utiliza rețele Wi-Fi, dar nu și date celulare. Deschideți aplicația în timp ce aveți o conexiune de date celulară și se va comporta ca și cum ar fi offline.

Veți vedea, de asemenea, cantitatea de date folosită de “Wi-Fi Assist” în partea de jos a ecranului celular. Această caracteristică determină iPhone-ul dvs. să evite utilizarea Wi-Fi și să utilizeze datele celulare dacă sunteți conectat la o rețea Wi-Fi care nu funcționează bine. Dacă nu sunteți atent și aveți un plan de date limitat, Wi-Fi Assist ar putea mânca prin acele date. Puteți dezactiva funcția Wi-FI Assist din acest ecran, dacă doriți.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 65 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?