Diferența dintre AGP și PCI

Configurare noua (How To)

Situatie

AGP (Accelerated Graphics Port) și PCI (Peripheral Component Interconnect) sunt tehnologii care sunt utilizate pentru conectarea la PC a cardurilor de expansiune precum plăcile video și plăcile grafice. AGP extinde PCI în factori precum conectivitate mai rapidă și capacitate de transfer.

 

Backup

AGP:

 

PCI:

Solutie

AGP reprezintă Accelerated Graphics Port. Este o tehnologie grafică hardware care a fost introdusă în 1996. Acesta definește un canal de mare viteză și punct de la punctul proiectat pentru carduri video și acceleratoare 3D. AGP este proiectat de Intel. A fost introdus în august 1997. Acesta oferă canalul prin care controlerul grafic poate interacționa direct cu memoria sistemului. Se potrivește în placa de bază și poate fi considerat slotul de expansiune real. Plăcile de bază trebuie să suporte placa video AGP pentru a funcționa corect. Specificația AGP se bazează pe specificația PCI 2.1. A fost construită ca succesor al conexiunilor tip PCI. Conține un bus dedicat pentru adaptoarele grafice. Spre deosebire de PCI, acesta funcționează pe un sistem de cale dedicată stabilit între slot și procesor. Acesta oferă numeroase funcții precum grafica de înaltă definiție și o legătură de comunicare dedicată. Datorită cerinței unui slot de extensie, acestea pot fi utilizate numai cu desktop-uri. PCI Express a dominat deja piața pe AGP. După 2206, computerele conțin rareori un slot AGP.

PCI reprezintă interconectarea componentelor periferice. Acesta a fost introdus de Intel în 1990. Poate fi considerat o cruce a ISA și VL-bus. Sloturile PCI se găsesc frecvent în partea din spate a unui computer și sunt de aproximativ 3, 5 inchi lungime și 0, 5 inci înălțime. Arhitectura bus-ului PCI a fost complet standardizată de Grupul de interes special PCI. Multe versiuni au fost introduse pentru a satisface cerințele unui sistem de autobuz de calcul de înaltă performanță. Aceste standarde definesc de asemenea o funcție plug and play. CPU-ul și perifericele pot comunica într-un ritm mai rapid în PCI. Cu toate acestea, dispozitivele periferice concurează pentru lățimea de bandă.

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Comparație între AGP și PCI:

AGP PCI
Definiție AGP reprezintă Accelerated Graphics Port. Este o tehnologie grafică hardware care a fost introdusă în 1996. Acesta definește un canal de mare viteză și punct de la punctul proiectat pentru carduri video și acceleratoare 3D. PCI reprezintă interconectarea componentelor periferice. Arhitectura bus-ului PCI a fost complet standardizată de Grupul de interes special PCI. Este o tehnologie dezvoltată pe baza tehnologiilor ISA și VL-bus.
Scop principal Numai pentru utilizarea cu carduri grafice

Generatoare de interfață I / O
Port Un slot dedicat între slot și procesor Distribuirea magistralei PCI
Operații grafice Comparativ mai rapid Comparativ lent
Dispozitiv periferic Comparativ mai rapid Comparativ lent
Calitatea graficii 3D Comparativ de mare Comparativ scăzută
Cereri Pipeline Neconducte
Adresa / date De-multiplexate multiplexată
Cozi prioritare Înaltă / joasă Nu există cozi de prioritate

Voteaza

(20 din 41 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?