Cum să vă îmbunătățiți fluxul audio Twitch cu pluginuri VST

Configurare noua (How To)

Situatie

Twitch streamers cu microfoane zgomotoase vor fi bucuroși să audă că OBS, cel mai popular program de transmisie live, are suport pentru plugin-uri audio sub formă de VST. Este o caracteristică puțin cunoscută, ascunsă în spatele unui set de meniuri, dar vă poate îmbunătăți semnificativ calitatea audio.

Tehnologiile Virtual Studio (VST) servesc ca o interfață între un program de procesare audio și orice altă aplicație care le acceptă, precum OBS. Puteți obține VST-uri care acționează ca instrumente pentru software de producție de muzică, dar cele care contează pentru utilizatorii OBS sunt plugin-urile VSTfx, care acționează ca efecte audio. Pentru aceia dintre voi care utilizează Streamlabs OBS, veți putea, de asemenea, să utilizați VST, deoarece se bazează pe OBS obișnuit.

 

Solutie

  • Instalarea pluginurilor

Procesul de instalare a pluginurilor poate varia în funcție de pluginurile pe care le aveți. Cu toate acestea, pentru cei mai mulți, vor intra în C: / Program Files / VSTPlugins / și vor fi în dosare separate organizate după plugin sau numele producătorului.

O mulțime de pluginuri VST costă bani, dar aici vom configura ReaPlugs VST Suite, care este complet gratuit. De asemenea, este livrat cu un instalator, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la copierea lor în folderul potrivit. Doar faceți clic pe instalator și lăsați-l să stabilească lucrurile pentru dvs.

  • Configurarea OBS

Pentru a începe, veți dori să faceți clic dreapta pe dispozitivul audio pe care doriți să îl utilizați, apoi să selectați „Filtre”.

OBS are câteva proprii pluginuri de bază, în mare parte pentru controlul zgomotului, dar vom folosi opțiunea „VST 2.x Plug-in”.

Aici puteți selecta pluginul pe care doriți să îl adăugați. Vom configura mai întâi „reafir_standalone”, deoarece este destul de util pentru EQ și pentru suprimarea zgomotului.

Puteți adăuga, de asemenea, mai multe pluginuri, pe care va trebui să le faceți dacă doriți să utilizați diferite pluginuri de la ReaPlugs. După ce le-ați adăugat, aceasta este toată munca pe care trebuie să o faceți în OBS în sine.

  • Reglarea setărilor pluginului

După configurarea OBS, va trebui să configurați setările reale ale pluginului. Fiecare plugin VST are propria sa interfață care se deschide într-o fereastră separată. Trebuie să faceți clic pe butonul „Deschideți interfața plug-in” chiar sub meniul drop-down pentru a ajunge acolo.

Prima caracteristică utilă este EQ-ul subtractiv, care poate capta un profil de zgomot și poate ajusta EQ-ul în consecință. Selectați „Restați” ca mod și rămâneți liniștiți un pic în timp ce porniți „Creează automat profilul de zgomot.” Veți vedea că profilul EQ roșu se schimbă pentru a se potrivi cu zgomotul din cameră. Totuși, veți dori să opriți capturarea după câteva secunde sau va începe filtrarea vocii.

Pluginul ReaFir poate face un EQ normal și are un compresor și o poartă de zgomot încorporate. Dar pluginul ReaComp oferă un control mult mai mare asupra compresorului. Compresia audio nu este aceeași cu compresia fișierului și poate înrăutăți sunetul audio. Acesta este utilizat pentru a face audio mai uniform, stimulând părțile liniștite și tonifierea atunci când este zgomot.

Va trebui să adăugați acest lucru ca al doilea plugin pentru a-l utiliza alături de ReaFir. Principalele opțiuni pe care doriți să le configurați sunt cele două casete de selectare: raportul (cât de multă compresie să adăugați) și pragul, pe care veți dori să-l setați drept cel mai tare, vă așteptați să fie audio. Vrei să strigi puțin la microfon pentru această parte. Raportul pe care îl puteți lăsa în jur de două, dar dacă strigați de multe ori la jocurile pe care le jucați, îl puteți transforma până la patru sau mai multe, astfel încât să nu spargeți căștile telespectatorilor.

  • Activarea monitorizării audio pentru depanare

Aceste setări speciale vor varia în funcție de pluginurile pe care le utilizați. Există mii de pluginuri VST, deci nu le putem acoperi pe toate. Cu toate acestea, puteți asculta sunetul dvs. în timp ce ajustați setările, ceea ce vă va ajuta să găsiți butoanele corecte pentru a utiliza un plugin necunoscut.

Puteți să o porniți în „Proprietăți audio avansate”. Setați „Monitorizarea audio” a microfonului ca „Monitor și ieșire”. Poate suna puțin ciudat, deoarece monitorizarea software este mult mai lentă decât monitorizarea hardware (pe care o puteți folosi dacă aveți un DAC extern), deci probabil că nu este bine să-l lăsați activat normal. De asemenea, asigurați-vă că vă puneți căștile iar microfonul nu preia ieșirea.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 40 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?