Afla cum sa schimbi semnatura default in Thunderbird

Configurare noua (How To)

Situatie

Mozilla Thunderbird este un client de e-mail, care ofera utilizatorilor sau posibilitatea de a crea o semnatura, are va fi asignata la sfarsitul mesajului trimis. Aceasta optiune salveaza timp in tastarea de fiecare data a numelui, functiei, companiei si a datelor de contact ale expeditorului.
Din pacate, Thunderbird nu ofera prea multe optiuni utilizatorilor obisnuiti, in a formata semnatura dupa bunul plac, folosind font-uri si formate specifice. Exista optiunea de a edita semnatura folosind codul HTML, insa acest luru presupunerea cunoasterea acestui limbaj web, astfel ca aceasta optiune este dedicata utilizatorilor avansati.
Totusi, exista posibilitatea, folosind un mic truc, de a seta semnatura in formatul dorit, fara a cunoaste in mod neaparat HTML.

Backup

Solutie

Pasi de urmat

Porneste Mozilla Thunderbird, si da click pe butonul Write pentru a trimite un nou mesaj. Acest mesaj nu va fi trimis niciunui destinatar, insa ne vom folosi de editor pentru a formata semnatura.

Se introduce semnatura asa cum se doreste sa apara, pe randuri, numele si prenumele, functia, compania, datele de contact si alte date utile.
Se foloseste combinatia de taste Ctrl+A, pentru a selecta semnatura introdusa. Se da click pe Format din bara de unelte, din partea de sus a ferestrei. Aici se folosesc optiunile date pentru a formata textul, si anume se va folosi Font pentru a seta font-ul dorit, Size pentru a seta marimea textului si Style pentru a seta textul bolduit sau de tip italic.

 

Se da click pe Insert, iar apoi pe HTML dupa terminarea formatarii semnaturii. Se va deschide o fereastra care contine textul cu toate datele introduse, in format HTML.
Se foloseste combinatia de taste Ctrl+A pentru a selecta codul HTML, iar apoi Ctrl+C pentru a copia codul HTML in memoria calculatorului. Se da click pe Cancel pentru a inchide fereastra HTML si butonul X pentru a inchide editorul mesajului.
Se selecteaza contul de e-mail din lista All Folders, din partea stanga a ferestrei Thunderbird. Se da click pe View settings for this account. Se selecteaza adresa de e-mail din fereastra Account Settings. Se selecteaza Use HTML de la optiunea Signature Text, dupa care se selecteaza casuta de exitare text. Se foloseste combinatia de taste Ctrl+V pentru a copia codul HTML in casuta de editare a semnaturii. Se da click pe OK pentru a finaliza operatiunea.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(35 din 75 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?