Cum sa schimbi flexul de incarcare la Iphone 7 Plus

Configurare noua (How To)

Situatie

Flexul de incarcare se schimba daca telefonul nu mai incarca, microfonul nu se aude, castile nu functioneza cand dorim sa ascultam anumite videoclipuri, muzica etc.

Solutie

Pasi de urmat

Pasul 1

Stingem telefonul si ii desfacem suruburile de langa mufa de incarcare.

Pasul 2

Punem telefonul pe plita deoarece display-ul este lipit de carcasa, si il tinem 2-3 minute. Setam plita la  37 de grade Celsius.

Nota: Punem telefonul cu display-ul in sus deoarece daca il punem cu el in jos riscam sa il stricam

Pasul 3

Dupa ce au trecut minutele mentionate mai sus il luam, si cu ajutorul unui “opening tool” incepem sa deschidem display-ul de carcasa cu mare grija.

Nota: Daca ne grabim si il deschidem repede riscam sa rupem flexul butonului home, respectiv flexurile display-ului, iar apoi telefonul devine inutilizabil.

Nota**: Daca din intamplare flexurile dispaly-ului se rup, acesta se poate inlocui, dar daca se rupe flexul butonului home, telefonul nu se va mai aprinde deloc si nu se poate inlocui butonul home cu altul.

Atentie***: Telefonul se deschide precum o carte, iar mufele de la display sunt fix pe partea dreapta. Nu trebuie sa fortam pentru ca il vom strica.

Pasul 4

Cu ajutorul surubelnitelor indepartam cu grija suruburile. Prima data desfacem suruburile de la tablita bateriei, si apoi o decuplam foarte usor sa nu stricam mufa, la fel si mufele flexului de la display. Scoatem tablita de la camera si desfacem mufa camerei frontale.

Punem din nou telefonul pe plita pentru a incalzi adezivul de sub baterie. Dupa incalzire, cu ajutorul unui clips de plastic incercam sa scoatem bateria fara a o deteriora.

Pasul 5

Dupa ce am scos bateria, scoatem camera principala si o desfacem si pe aceasta de pe placa de baza cu grija. Apoi si  suruburile de la 2, difuzorul si vibratorul.

Cu ajutorul cheitei scoatem usita sim, desfacem si suruburile ramase pe placa de baza si o scoatem. Dupa ce am facut si acest lucru, desfacem suruburile de pe flexul de incarcare si il scoatem cu grija.

Pasul 6

Il punem pe cel nou si incepem sa punem totul la loc in ordinea care le-am desfacut.

Nota: Suruburile nu sunt toate la fel, intr-un telefon iphone 7/plus sunt de cinci tipuri in stea, in y, cerc, +1,5, iar surubelnita patru o folosim doar la suruburile de la pasul 1, asa ca trebuie sa tinem minte de unde le-am scos pe fiecare.

Pasul 7

Dupa ce am terminat de pus totul asa cum era, pliem usor display-ul pe carcasa si apasam usor, apoi punem inapoi suruburile de la pasul 1.

Aprindem telefonul si vom observa ca flexul de incarcare functioneaza in parametri normali, fara defectiuni.

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(14 din 21 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?