Cum sa scapi de adware in MAC cu ajutorul AdwareMedic

Configurare noua (How To)

Situatie

MAC, ca si alte sisteme de operare, nu este ferit neajunsurile pe care le provoaca aplicatiile adware. Cele mai usoare moduri de a te alege cu adware sunt:

– click pe reclame nedorite din aplicatii, mailuri si pagini web;

– instalarea programelor descarcate de pe internet, care schimba pagina de pornire a browserelor, motorul de cautare, adauga toolbar-uri, programe noi la pornirea sistemului, s.a.

 

Solutie

Eliminarea acestor programe invazive se poate face usor manual, daca stiti sistemul de fisiere MAC si cunoasteti de exemplu calea catre folderul /Library/LaunchAgents, insa e mult mai facila utilizarea unui program cleaner dedicat si specializat. Dacă asta e modul în care vreti să procedati, eu recomand AdwareMedic de la Safe Mac (donationware). Acest utilitar mic scanează sistemul foarte rapid, vă avertizează în cazul în care constată orice adware, și se oferă să-l curățe.

  (Rețineți că, dacă sistemul dumneavoastră vă redirecționează către un site diferit atunci când faceți clic pe aceste link-uri, adware-ul poate sa vă împiedice să instalați programul, dacă este cazul, http://www.adwaremedic.com/AdwareMedic.dmg – copiati link-ul direct la bara de adrese a browser-ului). Dupa descarcare, deschideti aplicatia.

Precum cele mai multe programe, AdwareMedic vă recomandă să trageți pictograma sa în dosarul Aplicații să-l instalați, dar ,de fapt, nu instalarea nu este obligatorie. Doar un dublu-clic pe pictograma AdwareMedic, și îl poți rula direct din imaginea de disc.

Dacă dați clic pe Scan pentru Adwarepe care ecran, puteți, de asemenea, scana sistemul pentru adware. Nici o surpriză 🙂 Daca totul a functionat bine, urmatoarea detectie va returna mesajul acesta mult dorit:

Mult succes!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 31 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?