Testare E-mail

Ce e de facut daca am descarcat din greseala un fisier care contine un program malware?

Ce este un program malware?

„Malware” se referă la orice tip de software conceput special pentru a afecta un computer. Programele malware pot sustrage informații delicate de pe computer, pot încetini treptat funcționarea acestuia și pot chiar să trimită e-mailuri false din contul dvs., fără să aveți cunoștință de acest lucru. Iată câteva tipuri de malware frecvent întâlnite despre care probabil ați auzit:

  • virus: un program de computer care se poate copia singur și poate infecta un computer;
  • vierme informatic: un program de computer rău intenționat care trimite copii ale sale pe alte computere prin intermediul unei rețele;
  • spyware: programe malware care culeg informații de la utilizatori fără ca aceștia să știe;
  • adware: program software care redă, afișează sau descarcă automat reclame pe un computer;
  • cal troian: un program distructiv care pretinde a fi o aplicație utilă, dar, după ce este instalat, afectează computerul sau fură informații.

Răspândirea programelor malware

Programele malware pot fi instalate pe computer în mai multe moduri. Iată câteva exemple frecvente:

  • descărcarea de pe internet a unor programe software gratuite care conțin, în secret, programe malware;
  • descărcarea unor programe legitime care, în secret, vin la pachet cu programe malware;
  • accesarea unui site infectat cu programe malware;
  • clicul pe un mesaj de eroare fals sau pe o fereastră de tip pop-up falsă, care duce la descărcarea unui program malware;
  • deschiderea unui fișier anexat la e-mail care conține programe malware.

Programele malware se pot distribui în mai multe moduri, însă acest lucru nu înseamnă că nu le puteți ține departe de dvs. Întrucât acum știți ce sunt programele malware și ce anume pot face acestea, vă vom prezenta câteva măsuri practice prin care să vă protejați.

[mai mult...]

Cum să configurați e-mailurile, calendarul, contactele Microsoft Outlook pe iOS si Android

De multe ori am vazut cazuri in care nu s-au stiut pasii pe care trebuie sa-i urmeze cineva, atunci cand incearca sa configureze mailul pe telefonul de serviciu, ori pe cel personal.

Dacă Microsoft Outlook.com – Live sau Hotmail  – este alegerea ta ca furnizor de poștă, contacte și calendar, poti considera ca este ușor de configurat și de accesat direct de pe iOS sau Android. Este posibil ca să-i fi luat un timp și să treacă prin numeroase nume și iterații, pentru a-și aduce serviciile de consum online în epoca modernă, dar pe ce s-au stabilit în cele din urmă este impresionant. Există si serverele Exchange dacă aveți nevoie de ActiveSync. Dacă nu, există Outlook.
In cazul prezentat, folosim un server de tip Exchange, ceea ce inseamna ca avem o comunicare continua cu acesta, si putem avea intreaga organizatie, contactele si calendarul (care ne permite foarte usor sa folosim functia de intalniri).
Asadar, sa vedem pasii necesari pentru a configura dispozitivele.
[mai mult...]