Cum să configurați e-mailurile, calendarul, contactele Microsoft Outlook pe iOS si Android

Configurare noua (How To)

Situatie

De multe ori am vazut cazuri in care nu s-au stiut pasii pe care trebuie sa-i urmeze cineva, atunci cand incearca sa configureze mailul pe telefonul de serviciu, ori pe cel personal.

Dacă Microsoft Outlook.com – Live sau Hotmail  – este alegerea ta ca furnizor de poștă, contacte și calendar, poti considera ca este ușor de configurat și de accesat direct de pe iOS sau Android. Este posibil ca să-i fi luat un timp și să treacă prin numeroase nume și iterații, pentru a-și aduce serviciile de consum online în epoca modernă, dar pe ce s-au stabilit în cele din urmă este impresionant. Există si serverele Exchange dacă aveți nevoie de ActiveSync. Dacă nu, există Outlook.
In cazul prezentat, folosim un server de tip Exchange, ceea ce inseamna ca avem o comunicare continua cu acesta, si putem avea intreaga organizatie, contactele si calendarul (care ne permite foarte usor sa folosim functia de intalniri).
Asadar, sa vedem pasii necesari pentru a configura dispozitivele.

Solutie

Pasi de urmat

Puteți configura aplicația mobilă Outlook pe dispozitivul iOS pentru a vă accesa e-mailul, calendarul și persoanele din contacte. Aplicația funcționează cu Office 365, Microsoft Exchange, Outlook.com, Google, Yahoo! Conturi de e-mail, iCloud și serverele IMAP. Instrucțiunile de mai jos vă vor arăta cum să configurați căsuța poștală online Office 365 Exchange pe dispozitivul dvs. mobil. Pentru a utiliza Outlook pentru iOS, dispozitivul trebuie să fie iOS 8.0 sau o versiune ulterioară.

Dacă aplicația este incompatibilă cu dispozitivul dvs. iOS, utilizați încorporată în aplicația Mail iOS.

Inainte de toate, trebuie sa fiti conectat cu un Apple Id pentru a putea descarca aplicatii din AppStore.

  • Pe dispozitivul iOS, selectați pictograma App Store. Tastați Microsoft Outlook in caseta de căutare pentru a găsi aplicația Outlook pentru iOS si apasati pe instalare.

  •  După instalarea aplicației, selectați Deschidere.

  • Selectati Get Started in ecranul de pornire.

  • În ecranul Get Notified, selectați opțiunile (e-mail, invitații din calendar etc.) în care doriți să fiți notificat.
  • În ecranul Adăugare cont e-mail, introduceți adresa de e-mail Office 365 și selectați Adăugare cont.

  • Aici intervine partea interesanta, in care trebuie sa selectati tipul de cont, aplicatia fiind setata sa porneasca automat modul de introducere al unui cont pe IMAP. Asadar, in coltul din dreapta sus aveti optiunea Not IMAP, pe care trebuie sa apasati pentru a face setarile pe un cont de Exchange (in cazul companiei noastre).
  • Exista si varianta ca Outlook sa detecteze automat tipul de cont, dar asta se intampla in momentul in care domeniul de email este hostat pe unul din serverele recunoscute de Microsoft. Asa ca vom ramane in punctul de setare al contului pe Exchange manual.
  • Asa ar trebui sa arate meniul de selectie manuala al tipului de server.

  • Datele pe care trebuie sa le introduceti sunt confidentiale, asa ca va rog sa faceti abstractie, dar cel mai important in aceasta setare este serverul pe care il scrieti. exchange.classit.ro, dupa cum se vede mai jos.

  • Dupa toate acestea, pasul urmator este cel in care se conecteaza si totul va fi configurat.

Pentru Android, veti accesa Magazinul Play pentru a descarca aplicatia, iar pasii de configurare sunt asemanatori cu cei de la iOS.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(125 din 251 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?