Creare Masina Virtuala noua

Instalare Windows XP Mode in Windows 7

De multe ori exista programe sau aplicatii care functioneaza numai pe Windows XP, pentru ca numai pentru acest sistem de operare ai drivere. Atunci daca ai instalat pe desktop sau laptop Windows 7 Professional, Enterprise sau Ultimate pentru a folosi aplicatiile respective se poate instala Windows XP Mode.

[mai mult...]

Nameservere DHCP VirtualBox pentru retea NAT

VirtualBox este un mediu ideal pentru testarea retelei cu diferite tool-uri, precum opDNS. Cu toate acestea, nu am reusit sa fac VirtualBox DHCP server pentru retele NAT sa imi furnizeze informatii referitoare la namservere, nici macar atunci cand clientul cere acest lucru. O solutie simpla ar fi urmatoarea. Cu VirtualBox updatat la 4.3.24, am incercat sa setez o retea NAT, in care toti vizitatorii (guests) atasati ei si host-ul pot comunica lejer, find capabili sa acceseze internetul prin intermediul NAT – setarea perfecta pentru testarea retelei. Cu toate acestea, OSX Yosemite-ul meu (10.10.2-based MAC) nu a furnizat adresa nameserver-ul DNS ului local catre masinile virtuale (vizitatorii).

Ca si rezultat, /etc/resolv.conf a ramas gol (cu exceptie comentariile “automatically generated–do not change” – style comments)

 

[mai mult...]

Cum sa creezi o masina virtuala care ruleaza Android folosind Genymotion

Acum este simplu și ușor sa folosești sistemul de operare Android pe laptopul sau PC-ul tău. Am sa va prezint o soluție simpla care se numește Genymotion. Programul crează o mașină virtuala cu ajutorul softului Oracle VirtualBox Manager și prezintă o fereastra cu sistemul de operare android.

Pentru a descarca programul Genymotion vom accesa următorul link.

[mai mult...]