Cum sa configurezi in Windows Server 2012 Roaming Profiles

Roaming profiles reprezinta functionalitatea inclusa in solutia Windows Server care permite user-ilor sa isi acceseze datele profilului, respectiv foldere precum My Documents, My Pictures, Downloads, Desktop-ul.

Aceasta funtionalitate poate fi utilizata de pe orice computer aflat in retea, cu conditia ca acesta sa apartina domeniului.

[mai mult...]

Cum poti exporta printr-o singura comanda toti userii AD dintr-un grup

Exista cazuri in care pur si simplu suntem rugati sa generam un raport sau trebuie sa limitam accesul unor useri dintr-un anumit grup si atunci trebuie sa verificam exact toti utilizatorii care au acces la respectivele resurse.

Din Active Directory putem afla aceste criterii cu usurinta daca este vorba de un singur utilizator, dar ce putem face atunci cand trebuie sa aflam toti utilizatorii care au acces si fac parte dintr-un anumit grup?

Solutia?!…mai jos.

[mai mult...]

Administreaza procesele unui PC din domeniu, folosind Active Directory Powershell

In ultimul timp, consola celor de la Microsoft, Powershell devine din ce in ce mai mult un instrument extrem de util pentru administrarea unei retele cu Active Directory (AD). Practic, aceasta consola poate prelua o multime de comenzi si sarcini de management, folosind doar linii de comanda.

O comanda utila, prin care poti administra procesele unui calculator din domeniul AD este Get-Process. Cu aceasta comanda putem porni sau opri un proces, il putem pune pe pauza sau ii putem face debugging – totul de la distanta, fara sa fie necesar sa ne deplasam la statia respectiva.

 

 

[mai mult...]