Exchange user Mailboxes and shared mailboxes

Configurare noua (How To)

Situatie

Serverul Exchange gestionează două tipuri de mailboxes: user mailboxes și shared mailboxes. User mailboxes sunt conturi personale folosite de indivizi pentru a trimite și primi e-mailuri. Pe de altă parte, shared mailboxes reprezintă departamente, grupuri sau servicii și nu sunt asociate cu useri activi. Exemple de shared mailboxes includ cele utilizate de către departamente de vânzări, contabilitate, sau resurse umane. Shared mailboxes au contui de Active Directory dezactivate și nu necesită nici licente Exchange client access, nici licente Exchange Online.

Pentru a interacționa cu un shared mailbox, utilizatorii trebuie să primească permisiuni specifice. Aceste permisiuni permit utilizatorilor să:

 • Acceseze shared mailbox-ul și să lucreze cu conținutul său.
 • Impersonate shared mailbox-ul și să trimită e-mailuri ca și cum ar fi shared mailbox-ul în sine.
 • Să trimită e-mailuri în numele shared mailbox-ului, indicând că acționează în numele departamentului sau serviciului reprezentat de shared mailbox.

Solutie

Pasi de urmat

Permisiunile pentru Shared Mailbox în Exchange 2019 Exchange Server oferă două metode pentru acordarea accesului la shared mailboxes:

 • Atribuirea directă a permisiunilor către user mailboxes: Această abordare utilizează automapping-ul, care identifică automat shared mailboxes la care utilizatorul are permisiunea de acces și le integrează în lista de resurse a Outlook-ului.
 • Acordarea permisiunilor către grupurile Active Directory și adăugarea utilizatorilor în acele grupuri: Această metodă simplifică administrarea, deoarece utilizatorii pot fi adăugați simplu în grupul relevant din Active Directory. Cu toate acestea, automapping-ul nu este disponibil în acest context.

Pentru a acorda unui utilizator sau grup permisiuni complete de acces la un shared mailbox, urmează acești pași:

 1. Deschide Exchange Admin Center.
 2. Navighează către Recipients > Shared.
 3. Selectează shared mailbox-ul căruia vrei să îi acorzi permisiuni.
 4. Apasă pe butonul Properties.
 5. În fila Mailbox Delegation, apasă pe butonul Add.
 6. În fereastra Add Users or Groups, selectează utilizatorul sau grupul căruia vrei să îi acorzi permisiuni.
 7. Bifează opțiunea Full Access.
 8. Dacă dorești să acorzi și permisiunea Send As utilizatorului sau grupului, bifează opțiunea Send As.
 9. Apasă pe OK.

Pentru a acorda permisiuni complete de acces către un grup de securitate sau distribuție care nu este mail-enabled, folosește următoarea comandă PowerShell:

powershell

Add-MailboxPermission -Identity Marketing -User John _FullAccess -AccessRights FullAccess

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 39 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?