Drivere

Cum sa gasesti mai repede driverul pentru placa de retea cu 3DP Net

Acum ceva timp am instalat cateva calculatoare care nu isi luau driverele din Windows, si avand doar o singura placa wireless pe usb ne era foarte greu sa plimbam acel usb de la un pc la altul, mai ales ca toti aveam nevoie de el in acelasi timp. Ca sa numai facem asta am folosit programul 3DP Net care instaleaza offline driverele de care ai nevoie pentru placa de retea pe cablu sau wireless.

[mai mult...]

Cum se rezolva problemele de ieșire HDMI în Windows 10

Cea mai intalnită problemă cu HDMI este lipsa de audio sau video și, în cele mai multe cazuri, cauzate de incompatibilitatea driverelor, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a rezolva această problemă. Dacă nu există sunet, lipsește video sau pur și simplu portul HDMI nu funcționează pe PC, urmați pașii de mai jos pentru a reîmprospăta driverele audio și video.

[mai mult...]

Identifica modelul placii grafice si producatorul

Identifica modelul placii grafice si producatorul

Pentru a identifica producatorul si modelul placii video, foloseste DirectX Diagnostic Tool inclus in Windows 8, Windows 7 si Vista.

In Windows 8, daca esti in modul Metro, alege Desktop apoi deschide Charm-ul de Cautare unde vei scrie dxdiag.

  1. Alege Start, scrie dxdiag in chenarul de Search apoi apasa Enter.

1

Nota: Daca primesi mesajul “Do you want to allow DxDiag to check if your drivers are digitally signed?” apasa Yes daca esti conectat la Internet. Daca nu apasa No.

 

  1. In DirectX Diagnostic Tool, selecteaza tabul Display (sau tabul Display 1).2
  1. Noteaza informatia din campul Name din sectiunea Device. Aceasta informative iti arata producatorul si modelul placii video.
  2.  (Optional) Noteaza informatia din campul Date si Version din sectiunea Drivers.
  3. Repeta pasii 4 si 5 daca exista un tab aditional de Display (cum ar fi Display 2).
  4.  Inchide DirectX Diagnostic Tool.
[mai mult...]