Situatie
#10 – GNU Image Manipulation Program (GIMP)
Sisteme de operare acceptate: Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD și Solaris
#9 – Audacity
Audacity este un software de editare și înregistrare audio. Are instrumente comparabile cu cele ale multor programe audio profesionale, dar este gratuit, desigur.
Sisteme de operare acceptate: Windows, Mac OS X, Linux și BSD
#8 – Firefox
Acest browser web open source este o altă figură proeminentă în lumea computerelor. Dispune de un design elegant și eficient, împreună cu o mulțime de opțiuni.
Sisteme de operare acceptate: Windows, Mac OS X, Linux, BSD și Solaris
#7 – Universal Extractor
*** Doar pentru Windows ***
Dacă sunteți ca mine și vă place să descărcați tone de programe pe computer, atunci veți găsi cu siguranță fișiere comprimate în formate ciudate, cum ar fi * .rar, * .ace, * .tar.gz, * .bzip2, etc. Desigur, aceste fișiere nu pot fi extrase de instrumentul de extragere Windows standard, și va trebui să instalați un program terț. Acesta este locul în care Universal Extractor devine la îndemână. Cu acest software, puteți extrage aproape orice fișier comprimat de acolo, chiar și instalatori! Programul adaugă pur și simplu câteva opțiuni „Uniextract” în meniul contextual al fișierelor acceptate și cam asta este! Funcționează perfect și este gratuit.
#6 – VLC Media Player
Un media player care joacă totul … adică VLC.Într-adevăr, VLC va reda orice format audio, video și dvd.Din păcate, totuși, nu există încă suport blu ray nativ, dar există codec-uri suplimentare.
Sisteme de operare acceptate: WIndows, Mac OS X, Linux, Solaris, BeOS și BSD
#5 – Kdenlive
Aș fi clasat Kdenlive mai sus dacă ar fi fost disponibil pe Windows și / sau Mac. În afară de asta, nu am absolut nicio plângere împotriva ei. Dar ce este Kdenlive? Ei bine, Kdenlive este practic un editor video / creator care este aproape la fel de puternic ca Adobe Premiere, dar mult mai simplu de utilizat. Pentru producătorii de video amatori, nu veți crede că acest lucru este gratuit, cantitatea și calitatea opțiunilor fiind copleșitoare.
# 4 – Blender
Iată unul despre care poate ați auzit. Blender este un program pentru a crea modele și animații 3d. Probabil că valorează peste o sută de dolari, dar în generozitatea lor incredibilă, dezvoltatorii care au creat Blender au lansat-o sub licența GNU GPL, ulterior unei campanii de finanțare. În general, chiar dacă modelarea 3d nu este specialitatea voastră, totuși ați dori să încercați Blender, este doar atât de distractiv!
Sisteme de operare acceptate: Windows, Mac OS X, Linux, Solaris și Irix
#3 – GNU Compiler Collection (GCC)
Sisteme de operare acceptate: Aproape toate
#2 – Open Office
Iată probabil cel mai popular program gratuit (bine, programe de fapt) făcut vreodată. Open Office este suita de birouri pentru a pune capăt tuturor apartamentelor de birou. Are cam la fel de multe funcții ca Microsoft Office, dar cu o mică diferență … este gratuit, desigur. Asta e tot ce am de spus despre Open Office. Nu există niciun motiv să vă plâng, acest program este doar perfect.
#1 – Linux
Yup, Linux este marele nostru câștigător. Cu acest kernel și câteva alte programe, puteți obține GRATUIT un sistem de operare complet pentru computer. Nu mai este nevoie să plătiți o sută de dolari pentru a cumpăra cea mai nouă versiune de Windows! Desigur, dacă nu doriți să vă construiți propriul Linux, pur și simplu descărcați o distribuție pre-construită precum Ubuntu, Linux Mint, Fedora, Puppy Linux etc.
Leave A Comment?