3 lucruri surprinzatoare pe care le poti face cu Java. Invata Programare in Java

Configurare noua (How To)

Situatie

Conform ultimelor studii, Java este in prezent cel mai popular limbaj de programare.Cand te gandesti la Java, in majoritatea cazurilor, iti vin in minte idei de construire a serverelor de aplicatii, teste de unitate, aplicatii mobile, aplicatii desktop, aplicatii pentru intreprinderi, etc. Desigur, acestea sunt cateva exemple bune dar lista nu acopera intreaga gama incredibila de posibilitati ale acestui limbaj

Solutie

  • Dezvoltarea aplicatiilor cloud

Similar multor limbaje de programare, developerii de software folosesc Java pentru a construi servicii de aplicatii bazate pe cloud, API-uri web, aplicatii client si asa mai departe. Java este utila nu doar pentru crearea de noi aplicatii si mutarea celor existente in cloud, dar si pentru posibilitatea de a fi folosit perfect oriunde in mixul modern de aplicatii cloud, mobile si desktop concepute sa functioneze in acelasi mod indiferent de locul in care se intampla sa fie difuzate.

O importanta deosebita pentru dezvoltarea cloud-ului este testarea unitara folosind simulari intr-un proces numit “mocking”, in care obiectele software sunt folosite pentru a simula obiectele din lumea reala si pentru a determina daca testele unificate trec sau nu. Cea mai utila si utilizata sursa în mod obișnuit pentru mocking este Mokito, care are la baza limbajul de programare Java. Cu ajutorul acestuia ai posibilitatea sa-ti folosesti abilitatile combinate intre Mokito și Java pentru a efectua testarea unitatilor de aplicatii si a diverselor dispozitive.

  • Explorarea spatiului la NASA

Probabil nu te-ai intrebat dar, NASA utilizeaza Java pentru o serie de aplicatii interesante. Un exemplu de astfel de aplicatie este World Wind, un kit de dezvoltare software (SDK) care permite sa examinezi in detaliu orice locatie de pe planeta. Sursa de date este o combinatie a imaginilor satelitului Landsat si a datelor misiunii topografice de radar Shuttle.

  • Internet of Things

Probabil ca ai auzit multe despre Internetului Lucrurilor. In aceste zile IoT este peste tot, de la senzori in masini industriale masive, pana la dispozitive inteligente, cum ar fi camerele de securitate.
Stiai ca termostatul Nest este construit pe baza unui mix de Java si Inteligenta Artificiala?

Pana si in tonomatele de cafea se gaseste Java. Software-ul unor tonomate de cafea are la baza limbajul de programare Java ce permite urmarirea inventarului materiei prime, temperaturii, umiditatii si locatiei.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 35 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?