Activarea salvarii parolelor in Chrome si avantajele/dezavantajele acestora

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Google este unul din lideri in tehnologie si mereu se straduieste sa ofere confidentialitate si securitate  utilizatorilor sai pentru toate produsele sale, inclusiv Google Password Manager. Chrome include abilitatea de a verifica parolele care au fost compromise de incalcari ale datelor si sa le schimbati, astfel incat datele de conectare sa ramana in siguranta. Aceasta setare este activata implicit.

Pentru a verifica acreditarile, Chrome mai intai cripteaza numele de utilizator si parola. Dupa care trimite acreditarile criptate la Google pentru comparare cu o lista criptata de date cunoscute ca au fost compromise. Cand Chrome gaseste o potrivire intre seturile de date criptate, ofera un avertisment care va solicita sa va schimbati parola. Google nu va invata niciodata numele de utilizator sau parolele in timpul acestui proces.

Pentru a proteja aceste acreditari Google foloseste criptarea AES pe 256 de biti SSL/TLS pentru Managerul de parole Chrome.

In zilele noastre, utilizarea autentificarii in doi factori (2FA) ajuta la imbunatatirea securitatii pentru  managerii de parole din browser si reduce riscul accesului nedorit. Odata activata, oricine incearca sa va acceseze contul are nevoie de mai mult decat parola pentru a reusi. Dar Google Password Manager este un produs incorporat si nu un serviciu independent.

Aceasta inseamna ca daca cineva poate accesa detaliile de conectare la contul tau Google, va avea acces la toate parolele tale salvate.Cel mai bine este sa evitati managerii de parole incorporati pe dispozitivele partajate. Aceste tipuri de programe ofera adesea optiunea de a completa automat parolele pe care le-ati salvat, ceea ce ar putea oferi cuiva acces usor la informatiile dvs. Daca totusi trebuie sa folositi, atunci intrati in modul incognito, iar la sfarsit deconectati-va intotdeauna de la dispozitivele partajate cand le-ati folosit.

Pentru utilizatorii care nu trebuie sa impartaseasca acreditarile de conectare cu nimeni, sa folositi Google Password Manager pentru a va salva parolele nu este o idee rea, mai ales daca utilizati autentificarea in doi factori (2FA).

Pentru utilizatorii care doresc sau au nevoie de mai multe functionalitati decat ceea ce le ofera un manager in browser, aplicatiile de gestionare a parolelor third party sunt alegerea logica.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?