Afla cum sa creezi o copie (dump) pentru o baza de date MYSQL in Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Chiar daca backup-ul automat ne ajuta, cateodata dorim la repezeala sa facem o copie a bazei de date. Este bine sa faci copie de baza daca faci modificari pe baza originala  (astfel poti recupera baza daca o strici pe prima) sau daca doresti mutare de baza pe alt server.

Comanda pentru crearea copiei este mysqldump.exe. Ea va “arunca” (dump) linii de text ale bazelor de date din MYSQL. Aceste linii sunt doar fisiere text pline de comenzi SQL care ne ajuta sa refacem baza de la zero.

Solutie

Pasi de urmat

Realizarea copiei (dump) a bazei de date mysql din Windows o putem face (cel mai usor) prin command prompt si comanda mentionata.

  • Intram in command prompt (pasul poate diferi putin din cauza multor versiuni de Windows) prin comanda cmd
  •  prin comanda cd (change directory) ne pozitionam in folderul unde este utilitarul mysqldump.exe

win-1

Executam utilitarul mysqldump.exe in care vom mentiona utilizatorul , baza de date si fisierul .sql in care va fi exportata. Parola nu este mentionata in comanda (din motive de securitate) si va fi introdusa dupa ce apasam tasta Enter.
Exportul nu va produce niciun comentariu, simplu va aparea command prompt-ul din nou.

win-2

De obicei, comanda mysqldump se foloseste in 3 cazuri – export de una sau mai multe tabele, una sau mai multe baze si intregul MYSQL server. Sintaxa este urmatoare:

mysqldump baza_nume tabela_nume …
mysqldump –databases baza_nume …
mysqldump –all-databases

win-3

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 27 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?