Afla cum sa identifici DLL-urile care lipsesc dintr-un windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Cum putem repara sistemul de operare Windows printr-o simpla comanda

Solutie

System File Checker, utilitarul care vine odata cu orice sistem de operare Windows si care ne permite sa verificam daca fisierele sistemului de operare sunt intacte si originale. Atunci cand primim tot felul de errori legate de lipsa unui fisier .dll sau cand dorim sa rulam un soft ce vine odata cu sistemul de operare si acesta refuza sa se execute fara sa afiseze cauza.

Este recomandat sa rulam aceasta comanda in urma unei devirusari pentru a ne asigura ca toate fisierele sistemului de operare au ramas intacte si nu au fost modificate.

Pentru a  verifica originalitatea fisierelor, nu trebuie decat sa deschidem comanda Run apasand simultan tastele Windows + R si in caseta Open scriem comanda:
sfc /scannow apoi apasam tasta Enter sau click pe butonul OK.

Recomandat este sa deschidem Comand Prompt-ul (CMD) cu drepturi de administrator si sa tastam aceeasi comanda, sfc /scannow

Inainte sa executati comanda trebuie sa aveti in unitatea optica CD/DVD-ul cu sistemul de operare care este instalat pe calculator si sa opriti orice activitate. In cazul in care vor fi gasite fisiere corupte, utilitarul System File checker va incerca sa repare acele fisiere copiindu-le de pe CD/DVD-ul cu Windows. De obicei dupa terminarea procesului de scanare si daca sunt gasite fisiere corupte, vi se va cere un restart pe care va trebui sa il dati iar daca nu va cere restart, este recomandat sa il dati voi manual.

run as administrator

In exemplul de mai jos nu a fost afectata integritatea fisierelor.

scannow scannow2

In cazul in care va apare mesajul Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log windirLogsCBSCBS.log. For example C:WindowsLogsCBSCBS.log. Note that logging is currently not supported in offline servicing scenarios, va rog sa urmati prcedura de mai jos

fara DVD

Rulati comanda CMD cu drept de administrator si tastati comanda:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth    (si/Enter)

daca aveti CD/DVD cu Windows, tastati:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:wim:D:sourcesinstall.wim:1 /limitaccess
unde D: este unitatea optica sau virtuala
Asteptati pana se finalizeza acest proces, poate sa dureze 20-30 minute.

Se restarteaza sistemul de operare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 43 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?