Alternative PrintScreen

Configurare noua (How To)

Situatie

Orice sistem de operare vine cu o solutie de screen capture pre-instalata. Problema cu aceste solutii este ca nu stun foarte versatile si e nevoie de mai multe aplicatii, cum ar fii ms-paint, pentru a putea salva si edita screen-shot-urile. Este una dintre acele functii a carei utilitate este mascata de bataia de cap necesara folosirii lor. Iata cateva alternative usor de folosit si super la-ndemana.intro

 

Solutie

Pasi de urmat

Snipping Tool

Ok, acest tool vine si el pre-instalat pe toate versiunile de Windows de la Windows Vista pana la Windows 10 dar, adesea, scapa neobservat. Este un tool foarte simplu ce permite captura intregului ecran sau a unor portiuni dreptunghiulare din ecran. Odata facuta captura, programul iti va cere sa salvezi imaginea in format .PNG. Este foarte simplu de utilizat dar orice editare a capturii trebuie facuta tot in mspaint sau alt program.

snipp

 

Puush

Genul de program ce te scuteste de batai de cap pentru 10 minute de batai de cap. Vina in varianta free precum si platita. Necesita creerea unui cont (gratuit sau platit) pe site-ul lor si in schimb, iti ofera spatiu nelimitat pentru a stoca imagini, care, fiecare, poate avea pana la 20 Mb/gratis sau 250Mb/platit. Este un serviciu ce porneste odata cu pc-ul tau dar consuma max 1Mb RAM asa ca nu-ti va afecta performanta calculatorului. Screen-shot-ul va fii efectuat doar la apasarea short-cut-ului setat de tine din tastatura.

http://puush.me/

puush

ShareX

Un program similar cu Puush in modul de functionare dar ofera cateva functii mai avansate. Screenshot-urile sunt facute  prin aceeasi metoda, cu un shortcut ales de tine de la tastatura dupa care fisierele pot fi incarcate pe internet si share-uite. Acest program nu necesita cont si ofera si cateva functii mai avansate precum screen-capture programabil la anumite intervale de timp. Totodata, acest program permite gestionarea intregii activitati dintr-o singura fereastra.

https://getsharex.com/

sharex

 

Greenshot

Acest program duce activitatea de screen-capture la un alt nivel, acesta incorporand si functii de editare a imaginii capturate inaintea salvarii ei. Acest program iti permite sa alegi spatiul online si/sau offline pentru salvarea fisierelor, permite alegerea formatului in care fisierele sunt salvate si editarea lor inainte si dupa salvare. Pe langa toate aceste functii, programul poate fii imbunatatit de catre useri, el fiind distribuit cu licenta open-source.

http://getgreenshot.org/

greenshot

 

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?