Castile wireless

Configurare noua (How To)

Situatie

In primul rand, sunt dispozitive audio care prin Bluetooth se conecteaza la alte dispositive pentru a putea asculta muzica, a te relaxa cand esti la sala, a  vorbi la telefon sau a le folosi in timpul jocurilor.

Sunt de 3 feluri:

*In-ear*: Căști mici și portabile care se plasează direct în canalul auditiv, oferind o bună izolare a sunetului exterior și fiind ideale pentru utilizarea în mișcare și în timpul activităților fizice.

– *On-ear*: Căști care se așează pe urechi, oferind o combinație de confort și portabilitate, dar fără a acoperi complet urechile.

– *Over-ear*: Căști mai mari care acoperă complet urechile, oferind o izolare acustică excelentă și o calitate audio superioară, fiind ideale pentru audiophile și pentru utilizarea în medii zgomotoase.

Asadar, cum functioneaza?

Prin tehnologia Bluetooth (inventata de Ericsson in 1994, nume inspirat de la regele danez Harald Bluetooth) se transmite pe o distanta scurta (cel mult 10 m) date intre doua dispozitive. Functioneaza asemenea unui router pe frecventa de 2,4 GHz.

Noi folosim in prezent Bluetooth Low Energy sau Bluetooth Smart (in 2010, versiunea 4.0, iar in 2024 avem versiunea 5.2/5.3.) ce avea sa conecteze dispozitivele inteligente in lumea IoT.Fiecare casca are o baterie ce se poate alimenta in carcasa sa sau prin usb la orice dispozitiv compatibil.

O data ce dispozitivele sunt asociate, semnale audio pot fi transmise prin unde.Nivelurile de radiație ale căștilor wireless sunt foarte scăzute și sunt considerate sigure pentru sănătate.Durata de reincarcare intre redari poate fi de abia dupa 10 ore si dureaza cateva minute pana le putem refolosi.Este important de reținut că obstacolele fizice, cum ar fi pereții și mobilierul, poate afecta raza de acțiune și calitatea conexiunii.

Cum functioneaza asocierea?

  • Puneți ambele dispozitive în modul de împerechere/ asociere
  • Fiecare dispozitiv va trimite o cerere de imperechere si un cod de imperechere
  • Dupa ce v-ati asigurat că este afișat corect codul pe ambele dispozitive se apasa asociere si dispozitivele comunica intre ele.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?