Ce sa faci daca porturile USB de la MAC nu functioneaza atunci cand conectam un dispozitiv

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand porturile USB ale Mac-ului nu detecteaza nici un dispozitiv, poate fi o problema majora. Exista cateva metode de a rezolva aceasta problema pentru a nu fi nevoit sa trimiti echipamentul in service.

 

 

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand asigurate ca actualizarile software-ului sunt la zi. Exista posibilitatea ca Mac-ul sa nu aibe setata optiunea de actualizare automata sau a omis instalarea a una sau mai multe actualizari, lucru care poate duce la nefunctionalitatea port-urilor USB. Pentru a verifica actualizarile de software, click pe iconita “Apple” si alege optiunea “Software Update”.  Indeparteaza dispozitivele conectate prin USB din Mac inainte de a instala actualizarile.

Apple_Menu

 

 

In fereastra nou aparuta sunt afisate actualizarile pe care Mac-ul tau nu le-a instalat. Descrierea fiecarei actualizari se poate observa in partea de jos a chenarului cu un singur click pe numele acesteia. Pentru a instala actualizarile prezentate, pune o bifa in casuta  din campul “Install”. Dupa instalare, conecteaza dispozitivele USB si reporneste Mac-ul.

Mac_Software_Update

Daca pasul anterior nu a remediat problema, incercam instalarea actualizarilor de fireware existente pe pagina oficiala Apple (https://support.apple.com/downloads/). Instaleaza toate actualizarile de fireware afisate pentru modelul tau de Mac. Dupa instalare reporneste echipamentul si verifica functionalitatea port-urilor USB.

Daca port-urile USB in continuare nu functioneaza, inchide Mac-ul, deconecteaza cablul de alimentare si toate dispozitivele periferice (mouse, tastatura, boxe, imprimanta, etc) si lasa-l asa pentru aproximativ 5 min. Reconecteaza cablul de alimentare si dispozitivele, porneste echipamentul si verifica iar functionalitatea port-urilor USB.

 

Daca problema nu a fost remediata, trebuie sa resetezi PRAM-ul (parametru de memorie cu acces aleator) si NVRAM-ul (memorie nevolatilă cu acces aleator) pe care se stocheaza anumite setari ale dispozitivului si sistemului ce sunt accesate de catre Mac la pornire. Inchide echipamentul, apoi pozitionaza-ti degetele deasupra tastelor Command, Option, P si R. Porneste Mac-ul, apasa continuu si imediat cele 4 taste, inainte de a vedea ecranul gri. Tine tastele apasate pana cand Mac-ul se reporneste si auzi pentru a doua oara sunetul de pornire. Elibereaza tastele si verifica functionalitatea port-urilor USB.

keyboardcaption-1000100861-orig

 

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Instalarea actualizarilor nu poate fi efectuata fara acces la contul de administrator.

Voteaza

(16 out of 27 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?