Comparatie intre LG G5 si GALAXY S7 si iPhone 6S

Configurare noua (How To)

Situatie

Segmentul telefoanelor de top este unul foarte disputat între producători de renume precum Samsung, HTC, LG sau Apple, iar în prezent Samsung Galaxy S7 şi LG G5 reprezintă printre cele mai bune soluţii pentru utilizatori.

Toate cele trei telefoane rulează fluent şi oferă o gamă diversificată de opţiuni, iar SGS7 şi G5 mizează pe funcţii asemănătoare şi pe acelaşi sistem de operare Android 6.0 Marsmallow. În schimb, iPhone 6S optează pe un ecosistem complet diferit oferit de iOS.22222

iPhone 6S şi LG G5 au o construcţie metalică ce asigură eleganţă şi soliditate, în timp ce Galaxy S6 continuă reţetă cu o ramă metalică ce îmbină sticla pe ambele părţi ale telefonului.

Un alt aspect important este că G5 este un telefon modular. Singurul dintre cele trei care permite înlocuirea bateriei, G5 vine şi cu opţiunea de a conecta o baterie mai mare sau alte accesorii interesante pentru camera foto sau sistemul audio.

Din punct de vedere al dimensiunilor, iPhone 6S este, desigur, cel mai compact şi uşor, întrucât are şi cel mai mic ecran.LG G5 are cel mai mare display şi este cu 0.7 cm mai lung decât Galaxy S7 şi cu peste 1 cm mai lung decât iPhone-ul.De asemenea, G5 este şi cel mai greu (159 grame), întrucât are cu 7 grame peste SGS7 şi cu 11 peste iPhone 6S.

indexiphone-6s-4-620x414samsung-galaxy-s7-2-620x532

iPhone 6S rămâne singurul telefon dintre cele trei care beneficiază de funcţia 3D Touch, însă Samsung şi LG au venit cu o opţiune care este mai atractivă pentru utilizator: Always On permite afişarea în permanentă a orei, datei şi a altor notificări (mailuri, apeluri, mesaje) chiar şi cu ecranul stins.

Solutie

În privinţa platformelor hardware, iPhone 6S mizează pe un chipset Apple A9 cu procesor dual-core de 1.84 GHz cuplat cu 2 GB RAM şi minim 16 GB de memorie internă, în timp ce SGS7 şi G5 utilizează chipsetul Qualcomm Snapdragon 820 cu două procesoare quad-core şi 4 GB RAM.

Conectivitatea este la înălţime din partea tuturor producătorilor, cu conexiuni Wi-Fi, 3G şi 4G, însă telefoanele cu Android oferă conexiuni 4G cu viteze de până la 450 Mbps, spre deosebire de cei “numai” 300 Mbps furnizaţi de iPhone 6S.

În privinţa camerelor foto, iPhone 6S mizează pe un senzor de 12 MP, la fel ca şi noul senzor Britecell disponibil pe Galaxy S7 care promite o calitate superioară a imaginilor în lumina scăzută. În schimb, LG G5 a optat pentru ceva mai deosebit: camera foto duală de 16 şi, respectiv, 8 MP permite realizarea unor cadre semnficativ mai largi. Deloc surprinzător, toate cele trei telefoane sunt capabile să înregistreze clipuri video în format 4K.

Bateria lui iPhone 6S are doar 1.715 mAh, în timp ce cea disponibilă pe G5 are 2.800 mAhm, iar cea a lui Galaxy S7 ajunge la 3.000 mAh. În practică, pentru că sistemul de operare iOS este mai bine optimizat, autonomia celor trei smartphone-uri de top va fi în mare parte aceeaşi: o zi, poate un pic mai mult dacă nu foloseşti telefonul intensiv

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(21 din 42 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?